Hoppa till sidans innehåll

Anja Pärson på pallen igen

08 JAN 2010 11:44
Anja Pärson stod pall. Efter ett kanonåk med full attack blev det en andraplats i Haus im Ennstal, Österrike, vid damernas störtlopp.
  • Skapad: 08 JAN 2010 11:44

I mål var det bara Lindsey Vonn som var snabbare. Anja Pärson kom ner 35 hundradelar efter Vonn och klämde sig in fyra hundradelar före Maria Riesch som slutade på plats tre.
- Fy f-n vad skönt, säger förbundskapten Ulf Emilsson.

Pärson låg på en femteplats i den totala världscupen inför helgens farttävlingar, det trots att en pallplats saknats den här säsongen. Men så kom den i dag - det alpina lagets första för säsongen.
- Underbart skönt! Det här visar att det finns där, och att det har funnits där hela tiden. Vi tror på det här hela vägen, säger Ulf Emilsson.

Även för Jessica Lindell Vikarby och Kajsa Kling blev det en lyckad dag i Haus im Ennstal. Jessica slutade på plats 27 och Kajsa på sista poängplatsen, nummer 30.
- Jessica gjorde sin bästa insats efter skadan i fjol och Kajsa tog sina första världscuppoäng i störtlopp. Riktigt bra, säger Ulf Emilsson.
Hur laddar ni om inför morgondagens störtlopp?
- Ja du, det här är nog den bästa uppladdningen man kan få!

Störtloppet under fredagen i Haus im Ennstal ersätter den inställda tävlingen i Val d'Isère i december. Redan i morgon, lördag körs ännu ett störtlopp i den österrikiska pisten. Vi fortsätter hålla tummarna för de svenska damerna!

Skribent: Camilla Sandy

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info