Hoppa till sidans innehåll

Anja Pärson sexa i Lake Louise

03 DEC 2010 21:21
Avslutningen var riktigt bra men två större missar gjorde att det blev en sjätteplats för Anja Pärson i störtloppspremiären.
  • Skapad: 03 DEC 2010 21:21

Segern gick till Maria Riesch, Tysklad, med Lindsey Vonn, USA, på andra plats. Därefter var det ett glapp ner till Elisabeth Görgl, Österrike, som gled in före Julia Mancuso och knep tredjeplatsen.

Anja Pärson gick ut bra och hade samma tid som segraren Maria Riesch i första mellantiden. Sedan blev det några småmissar för svenskan som tappade tid allt eftersom och kom i mål 1,42 efter Riesch. Kajsa Kling, som varit 24, 14 och 18 på träningarna i Lake Louise fick inte till det lika bra i dag och slutade utanför poängplats på plats 37. Jessica Lindell Vikarby lyckades ta sig in på sista poängplatsen som nummer 30. Redan i morgon, lördag, får tjejerna en ny chans när säsongens störtlopp nummer två körs i Lake Louise.

Herrarnas störlopp i Beaver Creek sköts först upp flera timmar på grund av stark vind och till slut ställdes tävlingen in helt. Hans Olsson, Patrik Järbyn och Daniel Ericsson får således en ny chans i morgon, lördag, när det är dags för super-G.

Skribent: Camilla Sandy

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info