Hoppa till sidans innehåll

Anja Pärson trea - Patrik Järbyn på plats 13

23 JAN 2010 15:21
Störtlopp var dagens disciplin både i Italien och Österrike.
  • Skapad: 23 JAN 2010 15:21

I Cortina tog Anja Pärson sin andra pallplats på två dagar och i Kitzbühel slog Patrik Järbyn till med en 13:e plats i fruktade Hahnennkammrennen.
- Riktigt kul, Jag åkte dåligt där uppe och hade flera missar. Jag trodde inte jag skulle få till det efter det, säger Järbyn.

I en backe som ser ut att luta åt alla håll, mest rakt ner, och med tiotusentals galna flaggviftande och skränande människor är Kitzbühel verkligen något i särklass. Snart 41-årige Patrik Järbyn slog till med säsongens näst bästa resultat i störtloppet under lördagen.
- Det är tufft. Mycket handlar bara om att besegra berget. Det var riktigt kul i dag, säger Järbyn som kom ner på en tiondeplats men fick flytta tillbaks några placeringar när alla åkare kört.


För Moras Hans Olsson var det första gången han fullföljde störtloppet här men en 39:e plats var han inte nöjd med.
- Jag vet inte, jag var taggad på start men så missade jag linjen lite. Jag är besviken, trist känns det, säger Olsson.
Scweizaren Didier Cuche klämde till med sin andra seger i rad på österrikarnas hemmaplan. Andrej Sporn, Slovenien slutade tvåa och tredjeplatsen gick till Italien och Werner Heel.

I Cortina gick Anja Pärson gick ut med startnummer 16 och kom ner på exakt samma tid som dåvarande ledaren Nadja Kamer, Schweiz. Trots en miss i den övre delen, där svenskan så när hamnade på rätt sida porten, var Anja före vid första mellantiden. Därefter tappade hon lite men kom igen på slutet. Maria Riesch startade som nummer 18 och lyckades knuffa ner ledarduon ett snäpp. När Lindsey Vonn med startnummer 22 kört ännu ett fantastisk störtloppsåk och kommit ner med 42 hundradelar tillgodo till Riesch stod det klart att segern återigen gick till USA.

Skribent: Camilla Sandy

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info