Hoppa till sidans innehåll

Anja Pärson tvåa igen - Mattias Hargin femma i Adelboden

10 JAN 2010 11:47
Anja Pärson fortsätter visa storform. I dag, söndag, blev det ännu en pallplats i Haus im Ennstal, Österrike.
  • Skapad: 10 JAN 2010 11:47

Super-G var disciplinen under söndagen och Anja Pärson fick till en härlig avslutning på en underbar farthelg i Österrike. Tvåa-femma-tvåa blev facit.
- Det känns jätteskönt, säger Anja Pärson till tv4 sport.

Anja fick till ett grymt åk och kom ner med den dittills snabbaste tiden. Ledning behölls tills det var dags för Lindsey Vonn. Amerikanskan fick återigen till ett fantastisk åk, kom ner 53 hundradelar snabbare än Anja och tog därmed en trippelseger i Haus im Ennstal.
- Det var skönt att komma ner och leda. Tyvärr hade jag en miss i slutet och tappade tid där men jag har gjort en bra tävling i dag, säger Anja Pärson till tv4 sport efter åket.

Åres Kajsa Kling fortsätter att plocka poäng. I dag slutade hon på plats 28. Jessica Lindell Vikarby fastnade med skidan och fick ett slag redan i början av banan och körde ur. Besvikelsen hördes ända hem till tv-sofforna i Sverige. Jessica, som var på 16:e plats vid lördagens störtlopp, visar helt klart att formen är på gång. Nadia Fanchini, Italien och Marlies Schild, Schweiz, delade på tredjeplatsen.

Vid herrarnas slalom i Adelboden ledde Huddinges Mattias Hargin efter det första slalomåket. Den tuffa backen i den klassiska tävlingen ställde till det för många av åkarna och Hargin, som hade ett superfint första åk, gick kämpa i det andra, tappade sin ledning och slutade på plats fem. Dagens prestation stod Julien Lizeroux för. Fransmannen åkte upp sig från tolfteplatsen i det första åket till seger i dagens tävling. Marcel Hirscher, Österrike slutade tvåa och Ivica Kostelic, Kroatien, trea.

Markus Larsson var näst bäste svensk på plats 16. Axel Bäck körde på bra men hamnade på innern och körde ur i mitten av banan. Han var dock snabbt på benen igen, tog sig ner i mål och fick poäng. Eftersom många körde ur blev det ändå en 23:e plats för Saltsjöbadens stolthet. Jens Byggmark ställde också till det för sig i exakt samma port som Bäck och körde ur. André Myhrer, Anton Lahdenperä och Matts Olsson körde ur i första åket.

Skribent: Camilla Sandy

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info