Hoppa till sidans innehåll

Anja bästa svenska – Worley tog tredje raka segern

28 DEC 2010 15:08
Anja Pärson stod för dagens bästa svenska resultat med en 14:e plats i damernas storslalom i Semmering. Trots en förkylning i kroppen kämpade Anja på bra i den tuffa backen.
  • Skapad: 28 DEC 2010 15:08

Maria PH låg på en åttondeplats efter första åket, 1.22 sekunder efter ledande Tessa Worley, och ville gå ut ännu hårdare i det andra.

Där körde hon på bra i den övre delen men fick ett slag i mitten av backen och tappade rejält med tid på slutet. Efter att alla åkare kört blev det till slut en 17:e plats för Maria. Första åket bjöd dock på en bra känsla säger Maria till tv4 sport:
– Det här är första gången på väldigt länge jag känner att jag kör på bra i vissa svängar och det är ett steg framåt.

Jessica Lindell Vikarby tog sig vidare till andra åket och väl där slutade hon på en 23:e plats. Kajsa Kling kraschade otäckt i slutet av banan i det första åket och fick ont i knäet. Hon befinner sig nu på sjukhus där hon ska genomgå en magnetröntgen. Enligt landslagets fysio säger Kajsa att hon kände att det hände någonting i knäet i kraschen och man befarar att det inre ledbandet är av. Dock är det inget som kan bekräftas förrän magnetröntgen är klar senare i eftermiddag.

Unga Sara Hector satsade hårt och låg bra till men precis före mål kom en rejäl miss som kostade mycket tid och därmed missade Sara chansen att köra andra åket. Veronica Smedh tog sig inte heller vidare från det första åket. I morgon, onsdag, står slalom på schemat. Första åket startar 15.00.

Skribent: Camilla Sandy

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info