Hoppa till sidans innehåll

Anja på pallen i Cortina

22 JAN 2010 14:47
Pallen igen för Anja Pärson och en fin åttondeplats och säsongsbästa för Jessica Lindell Vikarby.
  • Skapad: 22 JAN 2010 14:47

De svenska tjejerna har alltid trivts i Cortina. I fjol blev det två pallplatser här, en förstaplats för Jessica Lindell Vikarby i super-G och en tredjeplats för Anja Pärson i störtlopp. I dag, fredag var det dags igen för Anja att stå på pallen. En tredjeplats blev det i super-G trots flera små missar.
- Vi är på rätt spår. Jätteskönt med Jessica och Anja har mer att ge, säger förbundskapten Ulf Emilsson.

Kajsa Kling, Åre SLK, slutade ännu en gång precis utanför poängplats, som nummer 31. Maria Pietilä Holmer hamnade längre ned i resultatlistan men som teknikåkare var Maria glad att ta sig ner i mål.
- Det känns bra att vi är på g men samtidigt finns det mer att ta av. Det var inget dunderåk av Anja i dag och det blir spännande i morgon inför störtloppet. Anja visar att hon är bra med på träningarna, säger Ulf Emilsson.

Ungefär 30 mil från Cortina, i österrikiska Kitzbühel gick det inte lika bra för de svenska grabbarna i samma disciplin. Patrik Järbyn startade först av alla. När 59 åkare kastat sig ut för den fruktade pisten blev det till slut en 29:e plats för veteranen.
- Tråkigt, jag hade två stora missar i dag men det är allltid gött med poäng, säger Järbyn.

Super-g:n i Kitzbühel blev ett tajt race. Hans Olsson kom ner 2.36 efter vinnaren Didier Chuche, Schweiz och slutade på plats 41. Det var bara 1,36 sekunder mellan segertiden och 30:e plats.
- Det var slagit och sikten var inte så bra men det var skönt att få sig en genomkörare inför morgondagen, säger Hans Olsson.

Lördagen är den stora dagen i kitzbühel då det fruktade störtloppet Hahenkammrennen avgörs. Över 50 000 åskådare kommer finnas publiken för att kolla in klassiska tävlingen.

Skribent: Camilla Sandy

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info