Hoppa till sidans innehåll

Bygget av Nationalarenan i Åre har påbörjats

13 AUG 2010 09:02
På torsdag eftermiddag togs det första spadtaget på den nya alpina nationalarenan i Åre, som beräknas stå klar i februari nästa år.
  • Skapad: 13 AUG 2010 09:02

- Det är jättekul att äntligen få spaden i marken och sätta igång med bygget, säger Nalle Hansson, projektledare för bygget från Skistar.

Torsdagens spadtag var en symbolisk start på bygget och på måndag den 16 augusti påbörjas bygget på riktigt. Nationalarenan beräknas vara klar för bruk då Åre står som värd för alpina damvärldscupen den 25-27 februari.

Första_spadtaget 001

F.v. Niklas Carlsson, alpin chef Svenska Skidförbundet, Per Grängsjö, Tillväxtverket Östersund, Britt Bohlin, Landshövding Jämtland, Eva Hellstrand, Kommunalråd Åre, Bertil Jacobsson, Peab Regionchef


- För Svenska Skidförbundets alpina del kommer alla förutsättningar och behov att uppfyllas här i nya nationalarenan. Den ger oss möjlighet att träffa klubbar och aktiva, samt att bedriva forskning. Det är en bra arena som vi kommer att kunna nyttja för att få fler och bättre skidåkare” säger Niklas Carlsson, alpin chef på Svenska Skidförbundet.

NATIONALARENA - 3D View - 3D View 10

Nationalarenan kommer att rymma permanenta läktare, samt lokaler där bl.a. Svenska Skidförbundets alpina del och Åre Slalomklubb kommer att vara placerade. Dessutom kommer byggnaden att innehålla omklädningsrum, toaletter och förråd.

Se inslaget från Mittnytt

Skribent: Katarina Medveczky

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info