Hoppa till sidans innehåll

Byggmark bäst i Frankrike – ingen medvind i Schweiz

12 DEC 2010 15:16
Det blåste friskt i St Moritz . Men det var knappast någon medvind för de svenska tjejerna. Lördagens super-G ställdes in och kommer istället att köras på fredag i Val d’Isère.
  • Skapad: 12 DEC 2010 15:16

Första åket i söndagens storslalom kördes som planerat medan åk nummer två fick skjutas upp på grund av blåsten innan tävlingen kunde avgöras.

För Sveriges del efter första åket var Kajsa Kling, som körde in på plats 24, den gladaste i målfållan. Maria Pietilä Holmner och Anja Pärson hade exakt samma tid och låg på en delad 22:a plats. Sara Hector hamnade på en innerskida och körde ur och Jessica Lindell Vikarby och Veronica Smedh kvalade inte.
– Maria var snabb i den övre delen av banan och jag var snabb i den nedre. Någonstans i dagens körning fick jag i alla fall till det med några bra svängar och det tar jag med mig. Jag försöker hålla modet uppe men det verkar som formen låter vänta på sig, säger Anja Pärson som reser till Sverige i kväll för att kunna dela ut pris på Svenska Hjältar-galan i Stockholm i morgon, måndag. Ett avbrott som det egentligen inte finns tid för i alpinstjärnans späckade tränings- och tävlingsschema.
– Men just nu känns det roligt att få ett avbrott i touren, klä sig fint och få träffa massa härliga människor och få energi av dem och sedan åka ner till Frankrike igen och tävla till helgen, säger Anja Pärson.
Maria PH blev bästa svenska i St Moritz storslalom på plats 23, Anja slutade på en 26:e plats och Kajsa Kling på plats 27. Segern gick till Tessa Worely, Frankrike. Tanja Poutiainen, Finland, slutade tvåa och Tina Maze, Slovenien, trea.

I Frankrike hade många killar problem i den tufft satta slalombanan. André Myhrer klarade dock av det bäst av svenskarna i första åket och trots en rejäl miss låg han åtta. Jens Byggmark, med startnummer 36, körde in på en 13:e plats, Markus Larsson låg på 17:e plats och Anton Lahdenperä kvalade som siste man på plats 30. Axel Bäck hade flera små missar och kvalade inte. Mattias Hargin, Oscar Andersson och Per Saxwall körde ur.

I åk nummer två ställde en innerskida till det för Myhrer som klättrade tillbaka upp men kom så klart i mål långt efter ledartiden och slutade på plats 22:a. Jens Byggmark var den som klarade av de två åken bäst av svenskarna och slutade på plats 14. Anton Lahdenperä gjorde en fin klättring till nummer 19 och Markus Larsson slutade på plats 20. I toppen blev det dubbelt upp för Österrike med Marcel Hirscher som segrare före Benjamin Raich.

Skribent: Camilla Sandy

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info