Hoppa till sidans innehåll

Dagens klubb: Rättviks SLK

11 DEC 2010 21:59
Utmärkelsen som dagens alpina klubb går till Rättviks SLK. Med seger för Therese Borssén och en andraplats till Anna Swenn-Larsson i EC-slalomen i Gressoney, Italien, är dalaklubben väl värd namnet.
  • Skapad: 11 DEC 2010 21:59

– Det har varit superkul det här två dagarna med en enormt stark laginsats, säger coach Johan Hyllienmark.

Europacupdamerna har haft besök av världscupåkarna Therese Borssén och Frida Hansdotter under några tränings- och tävlingsdagar i Italien och alla tjejerna fortsätter visa fin slalomform. Vid fredagens tävling stod Frida överst på pallen, Tessan var tvåa och Anna Swenn-Larsson femma. Och i dag fick alltså Tessan till det bäst medan klubbkompisen Anna tog sin först pallplats någonsin.
– Det har varit kul att få Tessan och Frida som gästspelar och dessutom få se att det åker jäkligt bra skidor. Och att Anna Swenn-Larsson äntligen får till det hela vägen och lyckas ta karriärens första pallplats är grymt skönt, säger Hyllienmark som också konstatera att han själv och ”Tuppen” (Hans Ottosson) är mycket hoppfulla inför framtiden.
– Med ett så starkt startfält som det varit här med flera världscupåkare och där flera av våra tjejer presterar så bra känns det jättekul. Emelie Wikström var sjua i går och i dag tog hon en niondeplats trots att hon haft magsjuka i natt, säger Hyllienmark.

Närmast för Europacupdamerna väntar superkombination och störtlopp i St Moritz dit de beger sig i morgon, söndag.

Kontaktperson: Johan Hyllienmark 070-542 23 90

Skribent: Camilla Sandy

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info