Hoppa till sidans innehåll

Dubbla blågula segrar i NZ-mästerskapen

31 AUG 2010 08:08
Jessica Lindell Vikarby och Jon Olsson vann dam- respektive herrklassen i storslalom när de nationella mästerskapen avgjordes på Nya Zeeland natten till tisdag, svensk tid.
  • Skapad: 31 AUG 2010 08:08

- Skitkul att få vinna och att få tävla igen. Det blir ändå lite annorlunda stämning på tävling än på träning och det känns bra att få känna på det innan Sölden, säger Jessica Lindell Vikarby på telefon från Nya Zeeland.

De svenska damerna befinner sig i "kiwi-land" på träningsläger och där passade Jessica Lindell Vikarby, som enda svenska, på att starta i storslalomtävlingen i Coronet Peak. Och de gjorde hon med besked och tog alltså hem segern före Veronika Zuzulova, Slovakien, och Lotte Smiseth Sejersted, Norge. På herrsidan gjorde även Jon Olsson mycket bra ifrån sig och vann före Espen Lysdahl, Norge och David Chodounsky, USA. Även på niondeplats hittar vi svenskt i form av Tim Lindgren från UHSK Umeå SK.
- Extra roligt att det blev dubbelseger. Jon var också jättenöjd så klart. Det är alltid kul att vinna, säger Jessica Lindell Vikarby som tillsammans med tränare Thomas Sjödin redan är på väg tillbaka till de andra svenska tjejerna för att inte missa morgondagens störtloppsträning.

- Vi har haft tur med både vädret och förhållandena och haft bra träning. För mig har det funkat ganska bra med träningen och jag känner att jag varit på god väg med tekniken. I dag var det ganska dåliga förhållanden i branten, det var bara att överleva, men det gick bra och så fick jag dessutom en hel del punkter vilket var välbehövligt, säger Jessica Lindell Vikarby.
Jon Olsson gläds även han åt sin seger:
- Drömmen om att ta sig till OS 2014 är mer levande än någonsin, säger han på sin hemsida, www.jon-olsson.com

bana-w_nz

Storslalombanan där NZ-mästerskapen avgjordes.
Foto: Thomas

Skribent: Camilla Sandy

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info