Hoppa till sidans innehåll

Europacupen i slalom - härliga blågula resultat

13 FEB 2010 18:54
Medan OS pågår på andra sidan Atlanten, snart i alla fall hoppas vi då vädret verkar ställa till det för de alpina åkarna, finns det andra saker att glädja sig åt.
  • Skapad: 13 FEB 2010 18:54

En sådan sak är resultaten i herrarnas och damernas europcup i slalom. På herrsidan leder just nu Anton Lahdenperä, Gällivare, före Axel Bäck, Saltsjöbaden och på damsidan ligger Emelie Wikström, IFK Sävsjö på en andraplats.

Även óm fredagens slalomrace för herrarna i Oberjoch slutade med en uråkning för Anton Lahdenperä räcker hans fina resultat, med bland annat en andraplats i franska Meribel, i veckan som gått, alltså till en ledarposition i europacupen just nu. Anton leder på 333 poäng före Saltjöbadens Axel Bäck på 320 poäng. Jens Byggmark ligger på en sjundeplats och Mattias Hargin på plats tio. Herrarnas europacup fortsätter nästa vecka med slalom och storslalom i Monte Pora, Italien.

På damsidan hittar vi också glädjande resultat. I ec-slalomcupen ligger Emelie Wikström, Sävsjö, på en andraplats, bara sju poäng efter ledaren Carmen Thalmann, Österrike. Nathalie Eklund hittar vi på en tiondeplats och Anna Svenn-Larsson och Sara Hector, finns strax bakom på plats tolv och tretton. på torsdag och fredag nästa vecka kör tjejerna två storslalomtävlingar i Formigal, Spanien.

Toppbild: Sara Hector knep en bronsmedalj i slalom på junior-VM i Chamonix, Frankrike, för några veckor sedan. I europacupen ligger Sara på en tolfteplats och i storslalomcupen på plats sju. 
Foto: SSF

Skribent: Camilla Sandy

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info