Hoppa till sidans innehåll

Fina resultat i super-G

12 MAR 2010 14:42
Anja Pärson femma och Jessica Lindell Vikarby på plats tolv. Det blev resultatet när damernas super-G kördes i Garmisch under fredagen.
  • Skapad: 12 MAR 2010 14:42

Anja Pärson var 12 hundradelar före vid både första och andra mellantiden. En liten miss över en kant ställde dock till det och den knappa ledningen gick förlorad.

Anja slutade på plats fem, 65 hundradelar efter Lindsey Vonn som i och med dagens vinst också säkrade segern i den totala världscupen för tredje året i rad. Upp till pallen och tredjeplatsen saknades det bara 8 hundradelar för Anja.
– Jag åkte bra i den övre delen men hade några missar där nere, säger Anja Pärson.
Jessica Lindell Vikarby gjorde sitt näst bästa resultat för säsongen i den avslutande tävlingen.
– Jag är nöjd med min insats i dag. Jag kände att jag drev på hela vägen och jag hade några missar men jag lät ändå skidorna gå. Skönt att få avsluta säsongen med ett bra åk, då blir man motiverad inför sommarträningen och nästa säsong, säger Jessica Lindell Vikarby.
Lindsey Vonn vann före Elisabeth Görgl, Österrike och Nadia Styger, Schweiz slutade på plats tre.

På herrsidan ägnade man sig åt storslalom. För Sveriges del var Markus Larsson den ende deltagarna som, efter att ha börjat bra, tyvärr körde ur i första åket. Trots dagens resultat har Larssons storslalom varit det som fungerat bäst i vinter.
– Det är min bästa storslalomsäsong någonsin men jag kan inte vara riktigt nöjd när det inte funkar med slalomen, säger Markus som redan på måndag börjar träna inför nästa säsong.
– Jag är laddad att dra igång med slalomträningen. Det är där jag känner att jag kan vara på min högsta nivå och där jag kommer jobba nu.

Carlo Janka, Schweiz, vann storslalomen och även han säkrade därmed segern i den totala världscupen. Philipp Schörghofer, Österrike, slutade tvåa och Ted Ligety, USA, knep tredjeplatsen.

I morgon, lördag väntar slalom för både damer och herrar. För svensk del kan vi se fram emot några trevliga timmar med sju blågula åkare på start. På herrsidan kör OS-bronsmedaljören från Whistler, André Myhrer, även Mattias Hargin och Axel Bäck är redo och på damsidan startar Anja Pärson, Maria Pietilä Holmner, Frida Hansdotter och Therese Borssén.

Skribent: Camilla Sandy

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info