Hoppa till sidans innehåll

Grym insats av Matts Olsson i Alta Badia

19 DEC 2010 13:14
Hans bästa resultat någonsin och första gången på topp-10. Söndagens storslalom i Alta Badia blev en härlig tävling för värmlänningen Matts Olsson, Valfjället SK.
  • Skapad: 19 DEC 2010 13:14

Matts, med startnummer 39, körde in på en åttondeplats i första åket. I det andra satsade han rejält och trots några småmissar kom han i mål i ledning med åtta hundradelar vilket alltså räckte till en slutlig sjundeplats.

Markus Larsson, som låg på en 17:e plats efter första åket, missade rejält i slutet av andra och fick nöja sig med en 28:e plats. Den tredje svensken på start, André Myhrer, körde ur. Ted Ligety fortsätter sitt segertåg och tog under söndagen sin tredje raka storslalomseger på lika många tävlingar. Cyprien Richard, Frankrike, tappade ledningen från första åket och slutade tvåa och tredjeplatsen gick till landsmannen Thomas Fanara.

I Val d'Isére stod superkombination på programmet, något som brukar vara en bra gren för Anja Pärson men i dag ville det sig inte alls. Anja körde ur i första åkets super-G.

Enda svenska som gick vidare och fick köra slalomen var Jessica Lindell Vikarby som låg på en 13:e plats efter super-G:n. Efter slalomen blev det en 22:a plats till Jessica. Lindsey Vonn vann igen i Val d'Isère före Elisabeth Görgl, Österrike, och Nicole Hosp, också Österrike slutade trea.

Skribent: Camilla Sandy

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info