Hoppa till sidans innehåll

Hansdotter bästa svenska - Pärson vid gott mod

12 JAN 2010 21:12
De svenska tjejerna hade ingen vidare tur vid kvällslalomen i Flachau, Österrike.
  • Skapad: 12 JAN 2010 21:12

Anja Pärson grenslade och fick en smäll mot knäet. Maria Pietilä Holmner var på väg mot en placering bland de tio bästa men körde ur två portar före mål. Frida Hansdotter missade på nästan exakt samma ställe och Therese Borssén fick inte till det som hon kan.

Anja Pärson grenslade en port i det första åket och fick en smäll på höger knä.
- Det är en översträckning det handlar om. Vi är i kontakt med läkarna hemma i Sverige och kommer att behandla på plats med ansvarig fysio. Sedan får vi vänta några dagar och se hur det utvecklar sig. Anja själv är vid gott mod, säger förbundskapten Ulf Emilsson.

Frida Hansdotter blev bästa svenska på plats 14 och Therese Borssén slutade på platsen bakom.
- Det känns att jag kan ge mer och att jag har det i mig, säger Frida till tv4 sport efter åket.
Norbergstjejen körde på bra i det andra åket men missade rejält bara två portar före mål. Trots missen lyckades hon ta sig ner på rätt sida av de röda och blå käpparna och slutade alltså på plats 14. Maria Pietilä Holmner, bästa svenska efter det första åket på en åttondeplats, hade inte samma tur. Maria fick en bra start i åk nummer två men tappade sitt försprång till den andra mellantiden och på nästan exakt samma ställe som Frida kom missen som inte gick att räddas upp. Umeå-tjejen körde ur och blir därmed utan världscupoäng i Flachau.

Therese Borssén slutade på plats 15 och var missnöjd med sitt andra åk.
- Jag hade ett helt okej första åk men det andra var dåligt. Jag hittade inte flytet från början och, ja, det var dåligt helt enkelt, säger Borssén till tv4 Sport.  

Marlies Schild fick ställa sig överst på pallen på hemmaplan sedan Susanne Riesch, Tyskland, som låg etta inför det andra åket, körde bort sig. Syrran Maria Riesch slutade tvåa före Kathrin Zettel, Österrike. Världscupledarinnan Lindsey Vonn hade inte heller nån vidare tur i Österrike då även hon körde ur i det första åket.

Skribent: Camilla Sandy

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info