Hoppa till sidans innehåll

"Jäkligt kul att åka skidor igen"

09 AUG 2010 15:34
Skidor.com fick ett mejl från alpinstjärnan Mattias Hargin som i dagarna står på snö för första gången sen sommarlovet. Läs hans härliga intervju med sig själv:
  • Skapad: 09 AUG 2010 15:34

Intervju med Mattias Hargin av Matte Hargin:
Ryktet går att du är i Saas Fee med fartgrabbarna och har avklarat dina första skiddagar för säsongen?
– Det stämmer, jag är i Saas Fee under sex dagar för att starta upp säsongen. Det känns jäkligt kul att åka skidor igen efter sommaruppehållet!

Oj ursäkta, jag kanske ska fråga hur sommaren har varit?
– Det har varit en kanon-sommar med mycket bra träning och andra festligheter. Har tillbringat större delen av sommaren hemma i Monaco och även Engelberg, Schweiz. Jag hann även med två veckor i Stockholm i slutet av maj. Det enda som jag känner att jag missat är en surfsemester, hade lite planer på en men en handledsskada satte stopp för det, men jag kanske hinner med en kortare tripp i höst istället.

IMG_5004

Hur kommer det sig att du är med fartgrabbarna på läger? Finns det planer på att satsa mer på kombi/fart i vinter?
– Exakt, jag har ju planer på att gå för totalcupen i vinter, då måste jag nog plussa på med någon extra disciplin. Så tänkte även satsa på de grenarna i år... Skämt åsido, jag har dragits med en handledsskada under slutet av sommaren så jag valde att skippa lägret i Mölltal och skjuta på lite på skidpremiären. I början av förra veckan fick jag klartecken av läkaren att handleden var läkt och då passade det perfekt att möta upp med fartgrabbarna som var i Saas Fee för några dagars åkning. Inför nästa läger är jag tillbaka med slalomgänget igen... tror jag.

IMG_5024

Ni har en del förändringar med nya tränare, hur känns det?
– Intressant! Även fast jag var väldigt nöjd med den tidigare tränarstabben så tror jag alltid det kan vara bra med förändring efter några år tillsammans. Känns som lite nytändning i gruppen då det kommer in nya ansikten och idéer. Jag hoppas och tror det kan bli ett positivt lyft för hela gruppen.

Hur ser lägerplaneringen ut för hösten, det blev ingen Nya Zeeland-resa i år eller hur?
– Nej, vi valde att hoppa över Nya Zeeland i år vilket även det är en förändring. Efter tre år i Nya Zeeland tycker jag det ska bli skönt att stanna kvar i Europa och träna. Vi har haft det väldigt bra där senaste åren, men för min del tycker jag det känns bra med nytt upplägg. Vi kommer väl främst att hålla till i Saas fee, Schweiz och Mölltal, Österrike. Förhoppningsvis kan det bli en bra höst på glaciärerna.


IMG_5032

Hur ser du på kommande säsong, kommer vi få se dig på pallen i vinter?
– Jag känner mig väldigt motiverad och i väldigt bra fysisk form efter träningsperioden under sommaren, och att nu komma på snö igen och flytta fokus till skidåkningen känns toppen. Jag kommer jobba på stenhårt med att försöka höja mig ytterligare en nivå i slalomen. Jag vill försöka ta mig tillbaka in topp-7 med jämna resultat, men även försöka klämma till nåt riktigt toppresultat när chansen finns där.

– Jag börjar bli lite less på frågan när första pallplatsen kommer, för mig är det inte någon större skillnad mellan en tredje- eller fjärdeplats plats i en WC, (förutom det självklara att 3:a är bättre än 4:a rent logiskt) Det är under mästerskap när det delas ut medaljer man kan prata om betydelse av en pallplats. Målet är att ständigt utvecklas och göra bättre resultat, vilket jag gjort för varje år i världscupen. Hittills är en fjärdeplats personbästa, så ifall jag kan fortsätta följa det mönstret kommer första pallen i vinter.

Då får jag tacka för intervjun. Kör på hårt med skidåkningen och lycka till framöver!
– Tack. På http://mattiashargin.com kan ni hålla er uppdaterade vad som händer inför vintern genom min blogg!

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info