Hoppa till sidans innehåll

Kajsa Kling skadad i båda knäna

28 DEC 2010 18:26
Kajsa Kling, Åre SLK, skadade båda knäna vid tisdagens storslalom i Semmering, Österrike och blir troligtvis borta resten av säsongen.
  • Uppdaterad: 16 SEP 2015 10:06

– Det känns mest skit just nu, säger Kajsa Kling.
Åretjejen hade bara några portar kvar till mål när hon blev sen i en sväng och kraschade otäckt och flög in i nätet vid sidan av backen.
– Jag vet att jag blev sen och att det högg och jag kände hur det klickade till i båda knäna och jag hade ont när jag låg i nätet, säger Kajsa som direkt efter olyckan fördes till sjukhus för att undersökas.
Där gjordes en magnetröntgen och man kunde konstatera att det inre ledbandet i höger knä är helt av och dessutom är främre korsbandet i både höger och vänster knä delvis av. Kajsa flyger till Sverige i kväll och kommer undersökas vidare hemma.
– Det känns skit just nu men jag hoppas på att få träffa läkare i morgon och gå vidare från det. Jag satsar på att komma tillbaka starkare än någonsin, säger Kajsa Kling.
Alpina landslagets läkare Per Liljeholm befinner sig hemma i Umeå har själv ännu inte träffat Kajsa.
– Högst sannolikt blir det operation men vidare omfattning och närmare bedömning får vi göra när Kajsa är på plats hemma, säger Per Liljeholm.

Skribent: Camilla Sandy

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info