Hoppa till sidans innehåll

Lindell Vikarby åtta - personbästa för Kling och Olsson

05 DEC 2010 20:07
Ett riktigt bra åk och en fin åttondeplats blev det för Jessica Lindell Vikarby vid söndagens super-G i Lake Louise där Kajsa Kling dessutom gjorde sitt bästa resultat hittills med en 12:e plats.
  • Skapad: 05 DEC 2010 20:07

Ännu en 12:e plats och karriärens bästa blev det även för värmlänningen Matts Olsson som slog till med det snabbaste andra åket av alla vid herrarnas storslalomen Beaver Creek, USA. 

Matts Olsson blev den ende svensken på start i herrarnas storslalom då Hans Olsson drabbats av matförgiftning och inte kunde köra. Matts kvalade som nummer 26 och fick alltså till andra omgångens snabbaste åk vilket snyggade till hans personbästa rejält. Enda gången Matts tagit världscuppoäng tidigare var 2009 i Kranjska Gora där han slutade på en 26:e plats. Ted Ligety vann på hemmaplan före Kjetil Jansrud, Norge, och med Marcel Hirscher, Österrike på plats tre

I Lake Louise gick segern, med god marginal, till Lindsey Vonn som därmed snuvade Maria Riesch på chansen att ta sin tredje raka seger i Kanada den här helgen. Vonn var hela 83 hundradelar före Riesch och även på tredjeplatsen blev det amerikanskt i form av Julia Mancuso. Anja Pärson slutade på plats 19.

Söndagens tävlingar avslutar säsongens alpina Nordamerika-turné och de svenska lagen vänder nu hem till Europa. Nästa utmaning för damerna blir i St Moritz, Schweiz, nästa helg där ännu en super-G och en storslalomtävling står på agendan. För herrarna blir det tävling i Frankrike och gamla VM-orten Val d'Isère med slalom och storslalom.

Skribent: Camilla Sandy

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info