Hoppa till sidans innehåll

Maria PH sexa i Garmisch Partenkirchen

11 MAR 2010 15:16
Maria Pietilä Holmner slutade på en sjätteplats och Anja Pärson åkte upp sig från plats 21 i det första åket till plats 13 i det andra när säsongens sista storslalom för damerna avgjordes under torsdagen.
  • Skapad: 11 MAR 2010 15:16

– Tävlingen i dag summerar lite hela min säsong, säger Maria Pietilä Holmner som också slutar på plats sex i storslalomcupen.

– Jag tycker att jag gjorde det bra i dag. I andra åket körde jag bra däruppe men så missade jag lite i utgången till flacken, säger Maria Pietilä Holmner som är nöjd med sin insats.
– Hellre att jag ger allt och kommer ner med nån miss än att jag åker och mesar.
Anja Pärson låg på 21:a plats efter det första åket. Det andra fick hon dock till betydligt bättre och klättrade till en 13:e plats. I storslalomcupen slutar hon på en tiondeplats.
– Jag är nöjd med mitt andra åk och skönt att se att jag tillhör topp-tio i världen när det gäller storslalom, säger Anja Pärson.
Tina Maze, Slovenien, vann före Kathrin Hölzl, Tyskland och Maria Riesch, Tyskland slutade trea. Lindsey Vonn, USA, körde ur och nu knappar Maria Riesch in allt mer på amerikanskan i kampen om segern i den totala världscupen. Med två race kvar att köra ligger Riesch 125 poäng efter.

I morgon, fredag, är det super-G som gäller för damerna. Anja Pärson och Jessica Lindell Vikarby står på startlinjen där. Herrarna ägnar sig åt storslalom och där representeras Sverige av Markus Larsson. Första åket startar 9.00.

Skribent: Camilla Sandy

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info