Hoppa till sidans innehåll

Maria Riesch drar ifrån i toppen – österrikisk seger i Beaver Creek

04 DEC 2010 20:55
Lindsey Vonn lyckades inte ta revansch på Maria Riesch som tog sin andra raka störtloppsseger i Lake Louise, Kanada, under lördagskvällen.
  • Skapad: 04 DEC 2010 20:55

Vonn, som gjorde en rejäl miss och var nära att åka ur men körde grymt fort i den avslutande delen av backen, fick återigen nöja sig med andraplatsen. Men amerikanskan var bara 10 hundradelar efter segraren Riesch. Anja Pärson slutade på en 17:e plats, 1,67 efter segertiden.

På tredjeplats blev det schweiziskt med Dominique Gisin. Jessica Lindell Vikarby slutade i dag igen på sista poängplatsen som nummer 30. Kajsa Kling hamnade utanför på plats 35.

I Beaver Creek har Hans Olsson drabbats av matförgiftning och vad han tycker om det kan ni läsa på hans hemsida www.hans-olsson.com. På grund av detta blev det ingen start för Mora-sonen i dagens super-G i Beaver Creek. Hoppet ställdes då till veteranen Patrik Järbyn och unge Daniel Ericsson. Patrik fick inte till det lika bra som helgen innan i Lake Louises super-G där han var sjua utan fick nöja sig med en 28:e plats i dag. Daniel Ericsson körde ur. I toppen var det tajt men segern gick till österrikaren Georg Streitberger. På andraplatsen, elva hundradelar bakom segraren, blev det franskt i form av Adrien Theaux och ytterligare två hundradelar efter slutade schweizaren Didier Cuche trea.

Skribent: Camilla Sandy

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info