Hoppa till sidans innehåll

Markus Larsson 14:e man i Val d'Isère

11 DEC 2010 15:26
Värmland fortsätter imponera i storslalom. I dag gick det bäst för Markus Larsson som med två fina åk fick till det med en 14:e plats i den branta pisten i Val d'Isère.
  • Skapad: 11 DEC 2010 15:26

Larsson, med startnummer 26, körde in på plats 14 redan i första åket. En placering som han alltså behöll även efter åk nummer två.
– Jag trodde inte att det skulle räcka så långt, sa "Mackan" till svt.

Av de tre svenskarna på start körde två ur. Matts Olsson, som var tolva sist i Beaver Creek, satsade friskt och låg tvåa i första mellantiden men sedan ställde en innerskida till det och han var borta. Jon Olsson, som gjorde världscupdebut under lördagen, låg på en 23:e plats efter den andra mellantiden. Om han hade lyckats kvala in bland de 30 bästa om han tagit sig i mål står skrivet i stjärnorna, nu körde han ur bara några käppar innan, men en grym insats som debutant var det absolut.
– Jag blev riktigt trött på slutet. I början gick det bra men redan halvvägs kände jag att jag började bli trött i benen, säger Jon Olsson till svt.

Ted Ligety, USA, vann sin andra storslalomtävling på raken och det överlägset. Ligety var över en sekund före tvåan Aksel Lund Svindal, Norge. Massimiliano Blardone, Italien, slutade trea.

I St Moritz var de svenska tjejerna mycket besvikna över beslutet att super-G:n ställdes in efter att starten flyttats både fram och längre ner i backen.Tävlingen kommer inte heller köras om på måndag då väderprognosen inte ser ut att bli bättre då.

I morgon kör grabbarna slalom i Val d'Isère med åtta man på start. Sist i Levi, Finland när slalom var på tapeten gick det grymt bra för Sverige med André Myhrer som slutade tvåa. För damerna är det storslalom som gäller i St Moritz med sex startplatser.

Och appropå André Myhrer: Kolla in slalomstjärnans nya hemsida på www.andremyhrer.com

Skribent: Camilla Sandy

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info