Hoppa till sidans innehåll

Markus Larsson tvåa i Åre

02 DEC 2010 13:35
Värmlänningen och veteranen i landslaget, Markus Larsson, var snabbast av svenskarna och näst snabbast av alla när torsdagens Europacupslalom avgjordes.
  • Skapad: 02 DEC 2010 13:35

Det blev en andraplats, 38 hundradelar efter schweizaren Marc Gini, och före fjolårets slalomcupsegrare, Reinfried Herbst, Österrike, för Markus Larsson i Åre.

Anton Lahdenperä var näst snabbast av svenskarna och slutade på en femteplats, precis före Jens Byggmark på plats sex. Axel Bäck körde in sig på en tolfteplats och OS-bronsmedaljören och världscuptvåan från Levi, André Myhrer, hade problem med den aggresiva snön i det första åket och slutade på plats 14.

Bilolyckan i Åre
Två av de schweiziska tränarna som var med om en bilolycka i onsdags morse vårdas fortfarande på sjukhus. Tillståndet för både Steve Locher och Curdin Fasser är stabilt. Fasser är satt i konstgjord koma vilket enligt den schweiziske landslagsläkaren Christian Schegel är normalt vi den typen av skallskador. Steve Locher ligger också kvar på sjukhuset i Umeå trots tidigare uppgifter om att han skulle flyttas till Uppsala. Läkarna ändrade sina planer och beslöt att ha honom kvar i Umeå sent i onsdags kväll.

Skribent: Camilla Sandy

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info