Hoppa till sidans innehåll

På pallen i premiären

14 NOV 2010 16:49
André Myhrer inledde säsongen med en pallplats i finska Levi. En härlig andraplats och det snabbaste andraåket av alla blev det för bronsmedaljören från Vancouver.
  • Uppdaterad: 30 AUG 2015 00:13

– En riktigt bra dag på jobbet, säger en leende Myhrer.

Slalomesset Myhrer låg på en fjärdeplats efter första åket. I det andra laddade han på bra och fick till ett riktigt superåk men rådde inte riktigt på fransmannen Jean Baptiste-Grange som vann med 33 hundradelars marginal.
– Jag är jättenöjd med åken, jag försökte ta in de 52 hundradelar jag hade upp till Grange, det räckte inte hela vägen men det var grymt skönt att få börja säsongen så här, säger Myhrer.
Ivica Kostelic, Kroatien, blev trea.

Och det fanns det fler svenska glädjeämnen. Fem av åtta grabbar tog sig vidare till andra åket och plockade poäng. Mattias Hargin slutade på en elfte plats. Markus Larsson som nummer 15, Jens Byggmark på plats 20 och Anton Lahdenperä på plats 22.
– Fem åkare bland de 25 bästa i världen just nu är ett bra kvitto på att vi är med. Det här var en härlig start på säsongen, säger sportchef Anders Sundqvist.

Axel Bäck var bra med i första mellantiden men ett misstag i branten gjorde att han inte fick köra något andra åk. Även debutanten Per Saxvall körde bra i övre delen men nere i branten blev han lite sen inför en långsväng och tog sig inte hela vägen in i mål. Oscar Andersson körde också ur efter några portar.

Nu närmast blir det några dagar ledigt för slalomgrabbarna innan det blir färd till Norge och träningsläger i Trysil.

Skribent: Camilla Sandy

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info