Hoppa till sidans innehåll

Patrik Järbyn visar framfötterna

18 DEC 2010 12:12
Han gick ut med startnummer ett och fick till ett riktigt bra åk. Åkare efter åkare som kom ner i mål fick se sig slagna av den svenska fartveteranen Patrik Järbyn.
  • Skapad: 18 DEC 2010 12:12

Det blev dock ett spännande störtlopp i Val Gardena med flera överraskningar och när alla 69 åkare kört blev det till slut en sjundeplats för 41-årige Järbyn, en placering från sitt personbästa i världscupen.

Hans Olsson, som haft en strulig inledning på säsongen med sjukdom och annat, gjorde också bra ifrån sig och slutade på en fin 14:e plats. Men bäst av alla gick det för Silvian Zürbriggen, Schweiz, som knep segern, sin första störtloppsseger i karriären, före landsmannen Didier Cuche. Cuche fick sedan se sig nedflyttad ännu ett steg till tredjeplatsen då österrikaren Romed Baumann med startnummer 26 gled in på andraplatsen.

I störtloppet i Val d'Isère blev det en niondeplats för Anja Pärson och en 19:e plats för Kajsa Kling som fortsätter övertyga med att ta härliga poäng i världscupen! Anja var 21 hundradelar efter i första mellantiden och tappade tid allt eftersom.
– Så fort man kommer lite utanför spåret suger det som attan i skidorna och jag fick lite panik, säger Anja Pärson till svt.

Lindsey Vonn fortsätter att visa bra form och vann i dag, 68 hundradelar före Nadja Kamer, Schweiz. Även på tredjeplatsen blev schweiziskt i form av Lara Gut och toppresultaten för vår svenska fartfantast låter alltså vänta på sig ytterligare.
– Jag åker kanske det bästa åket den här veckan men håller i svängen lite för länge och får inget släpp i utgångarna. Då tar det tid, säger Anja Pärson till svt.
En som var nöjdare med dagens insats var Kajsa Kling då hon i dag tog hon poäng i störtlopp för första gången den här säsongen.

Skribent: Camilla Sandy

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info