Hoppa till sidans innehåll

Personbästa för Sara Hector - störtloppsseger till Österrike

27 NOV 2010 22:26
Sara Hector gjorde sitt bästa resultat hittills i världscupen när säsongens andra storslalom för damerna avgjordes i Aspen, USA.
  • Skapad: 27 NOV 2010 22:26

Det blev en 19:e plats för den unga tjejen från Sandviken i den amerikanska pisten. Maria Pietilä Holmner blev bästa svenska på en 16:e plats.  

Segern i Aspen gick till Frankrike och Tessa Worely medan Tyskland fortsätter imponera med en andra och tredjeplats i form av Viktoria Rebensburg och Kathrin Hölzl.

Maria Pietilä Holmner låg på en 13:e plats efter första åket, 0.91 sekunder efter ledande tyskan Viktoria Rebensburg. Kajsa Kling och Sara Hector tog sig vidare till det andra åket på 23:e respektive 24:e plats. Anja Pärson fick inte till det som hon kan i åk nummer ett där hon tappade hela vägen och slutade på plats 27. I det andra gick det bättre för Pärson som kunde klättrade till en 21:a plats. Veronica Smedh och Jessica Lindell Vikarby kvalade inte till det andra åket.

I Lake Louise, Kanada, kunde de svenska fartkillarna inte repetera de historiska placeringarna från året innan. Patrik Järbyn hamnde bak på skidorna och kraschade in i staketet innan han hann få sin första mellantid. Det var dock ingen fara med fartveteranen från Borås som fullföljde sitt åk men naturligtvis hamnade långt bak i resultatlistan. Moraåkaren Hans Olsson har inte fått till det som han brukar i den kanadensiska pisten på träningarna. Inte heller i dag gick det som vi hoppats och Hans slutade först på 49:e plats. Segern gick till Österrike och Michael Walchhofer. Aksel Lund Svindal, Norge, och Silvian Zurbrigen, också Österrike, delade andra platsen.

Läs mer om hur Hans Olsson ser på sin insats på www.hans-olsson.com

Ny dag i morgon där vi håller tummarna för herrarna som kör super-G och damerna som satsar på slalom! 

Skribent: Camilla Sandy

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info