Hoppa till sidans innehåll

Rapport från junior-VM

02 FEB 2010 14:45
Från långa skidor och ett godkänt resultat till korta skidor med fantastiska resultat, så kan man sammanfatta måndagen den 1 februari på JVM i Frankrike sett med svenska ögon.
  • Skapad: 02 FEB 2010 14:45

Killarna körde super-G i en bitande kyla och hade nog större förhoppningar efter den superbra åkningen i gårdagens Storslalom där unge herr Hedin sensationellt blev 15 med ett ruggigt snabbt andra åk.

De övriga killarna hade även de mycket bra åkning så förväntningarna på dagens super-G var lite större än vad som åkningen och resultaten blev. Med beröm godkänt får Carl Johan Öster som var bäste svensk . Laddningen för tisdagens slalom var redan på gång innan de plockat ihop de långa skidorna. På tisdag skall det boxas plaströr.

Tjejerna tog sovmorgon fast tuppen gol som besatt redan vid 06.00 på morgonen, kvällstävling i slalom väntade. Fokus och laddning inför första åket var mycket, mycket bra och det var fantastisk åkning av de blågula tjejerna. Då några åker ur kliver andra fram och tar för sig så det baxnar efter banan. Att se dessa rakettjejer åka får många att tappa hakan, det är inte en det är alla som åker som de stulit både skidor och stavar.

Att Sara Hector blåser på och tar en pallplats är stort, mycket stort och sedan om man ser på Nathalie Eklund som är tätt efter med ett formidabelt andra åk, Paulina Grassel som precis börjat köra internationella tävlingar är med och krigar om tätplatser på ett JVM, HELT fantastiskt.

En kort summering av dagen är att den svenska modellen håller då vi har på oss korta skidor.

/Thomas Sjödin

Skribent: Camilla Sandy

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info