Hoppa till sidans innehåll

Säsongens första seger för Anja Pärson

29 JAN 2010 22:44
Där satt den! Säsongens första alpina världscupseger för Sverige och Anja Pärson kom vid damernas superkombination i St. Moritz.
  • Skapad: 29 JAN 2010 22:44

Anja Pärson låg på en niondeplats efter det första åket, super-G, i dagens superkombination. I slalomen hade Pärson den snabbaste tiden av alla och ingen kunde hota svenskan från att ta sin 41:a världscupseger under fredagen.

Lindsey Vonn slutade först på plats tre efter Michaela Kirchgasser, Österrike, som knep andraplatsen efter ett kanonfint super-G-åk.
Så här såg det ut när en glad Anja Pärson äntligen fick göra sälen igen:

I Kranjska Gora, Slovenien vi herrarnas storslalom blev Markus Larsson den ende av de två startande svenskarna som plockade poäng. Larsson låg på plats 18 efter det första åket där han var bra med i början men tappade allt eftersom och kom i mål 1,61 sekunder efter ledaren Aksel Lund Svindal. I det andra åket började det också bra men ett kast i mitten av banan ställde till det och till slut blev den en 20:e plats för Markus Larsson. Svindal tappade ledningen efter första åket och segern gick istället till ameriken Ted Ligety som därmed tog sin tredje raka storslalomseger i Kranjska Gora. Tvåa blev Marcel Hirscher, Österrike, och tredjeplatsen gick till Norge och Kjetil Jansrud.

Skribent: Camilla Sandy

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info