Hoppa till sidans innehåll

Säsongsbästa av Kling och Olsson

06 MAR 2010 09:22
En riktigt fin 4:e plats för Hans Olsson och en 14:e plats för Kajsa Kling blev det vid lördagens störtlopp som avgjordes, för damerna, i Crans Montana och för herrarna i Kvitfjell.
  • Skapad: 06 MAR 2010 09:22

Hans Olsson fick till ett riktigt bra åk och var bara 14 hundradelar från pallen. Fjärdeplatsen är hans bästa resultat i världscupen i år.

Även Kajsa Kling gjorde alltså säsongsbästa då hon med startnummer 41 åkte in på en 14:e plats i Crans Montana där vädret inte heller i dag var helt på åkarnas sida. Anja Pärson fick problem med glasögonen som immade igen och avbröt sitt åk. Jessica Lindell Vikarby slutade på en 24:e plats och Lindsey Vonn tog hem ytterligare en seger men var nära att snuvas på den när vädret blev bättre och Johanna Schnarf, Italien, med startnummer 32 gled in i mål bara en hundradel efter Vonn. Tredjeplatsen gick till Marianne Abderhalden, Schweiz.

I Kvitfjell tog Didier Chuche, Schweiz, hem segern före hemmafavoriten Aksel Lund Svindal och med fjolårets Kvitfjells-vinnare, Klaus Kröll, Österrike på tredjeplatsen. Patrik Järbyn, som var tillbaka efter sin otäcka krasch under super-Gn i OS körde ur.

Anjas chans till seger i kombinationscupen blåste bort när fredagens kombinationstävling i Crans Montana ställdes in helt på grund av blåst. Därmed slutar Anja Pärson på en andraplats i kombinationscupen efter Lindsey Vonn.

Skribent: Camilla Sandy

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info