Hoppa till sidans innehåll

Säsongsbästa super-G-resultat för Järbyn

07 MAR 2010 12:00
Han är tillbaka efter hjärnskakningen i OS och det med besked. Patrik Järbyn slog till med en fin åttondeplats när herrarnas super-G, den sista inför finalen, avgjordes i Kvitfjell, Norge.
  • Skapad: 07 MAR 2010 12:00

Även damerna ägnade sig åt super-G i Crans Montana, Schweiz. Anja Pärson slutade på en sjundeplats och Kajsa Kling fortsätter att plocka poäng, i dag på plats 26.

Men vi börjar i Kvitfjell där Patrik Järbyn, som bröt gårdagens störtlopp efter att ha haft lite problem, kom igen starkt i dag. Han gick ut med startnummer 23 och fick till ett bra åk. I mål var han 62 hundradelar efter segraren Erik Guay och höjde armarna i vädret i en vinnargest. Söndagens resultat är hans näst bästa i världscupen ( han har en sjundeplats i störtlopp från Lake Louise i december) och hans bästa i super-G, för säsongen. Svensk nummer två, Hans Olsson, startade som nummer 43 och var bra med vid första mellantiden men tappade sen och slutade på plats 33, 2.19 sekunder efter Guay. Segern gick alltså till Kanada och andraplatsen till Österrike och Hannes Reichelt. Aksel Lund Svindal, Norge, och Tobias Gruenenfelder, Schweiz, delade tredjeplatsen.

I Schweiz blev det alltså en sjundeplats för Anja Pärson. Svenskan var bra med i början av åket men tappade på slutet och kom i mål som femma. Lindsey Vonn tog över ledningen men även hon fick till slut se sig slagen. Det var hemmaåkaren Dominique Gisin som skrällde rejält och gjorde en fantastisk avslutning på sitt åk och kom i mål 15 hundradelar före Vonn. Tredjeplatsen gick till Julia Macuso, USA. Jessica Lindell Vikarby slutade på plats 35.

Skribent: Camilla Sandy

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info