Hoppa till sidans innehåll

Seger till Maria Pietilä Holmner!!

28 NOV 2010 20:02
Två riktiga kanonåk av Maria i säsongens andra världscupslalom i Aspen, USA, räckte hela vägen högst upp på pallen. Dessutom fick både Therese Borssén och Frida Hansdotter till det riktigt bra i den amerikanska pisten.
  • Skapad: 28 NOV 2010 20:02

Hon ledde efter första åket, höll för trycket och lyckades ta karriärens första seger.
- Det här är fantastiskt, det går inte att beskriva. Den bästa dagen, säger en glad och något överväldigad Maria PH till Eurosport.

Många hade problem i det första åket men Maria Pietilä Holmner grejade den galant. I mål var hon nio hundradelar före tvåan Nicole Hosp, Österrike. Även i åk nummer två hade hon den snabbaste tiden och vann med hela 68 hundradelar. Therese Borssén och Frida Hansdotter visade också framfötterna på plats 11 och 14 efter första åket. I det andra var det full satsning som gällde och svenskorna lyckades med konststycket att åka på exakt samma tid. Till slut blev det en sjundeplast för Tessan, en niondeplats för Frida och härlig klättring i resultatlistan för båda två. Anja Pärson körde även hon riktigt bra i det andra åket i övre delen av banan men så kom en miss där skidorna så gott som tvärställdes och till slut blev det en 24:e plats för Pärson.

I Lake Louise, Kanada tog Patrik Järbyn revansch efter gårdagens snöpliga störtlopp. Veteranen från Borås trivdes bättre i super-G-banan och fick till ett riktigt bra åk som räckte till en sjundeplats, endast 53 hundradelar efter segraren Tobias Grünenfelder, Schweiz. Andraplatsen gick till landsmannen Carlo Janka och Romed Baumann, Österrike, slutade på plats tre. Hans Olsson körde ur och Daniel Ericsson slutade långt ned i resultatlistan.

Skribent: Camilla Sandy

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info