Hoppa till sidans innehåll

Sex svenskar topp-20 – Hargin sjua

31 JAN 2010 14:36
Ingen pallplats men sex svenska herrar bland de 20 bästa vid slalomen i Kranjska Gora är ett tecken på den bredd som finns i det svenska slalomlaget.
  • Skapad: 31 JAN 2010 14:36

- Det var en bra lagprestation även om vi inte räckte hela vägen, säger förbundskapten Thomas Stauffer till svt.

Det blev en fin klättring av svenskarna. Axel Bäck, 19 efter första åket, körde in med den näst snabbaste tiden av alla i det andra vilket räckte till en 12:e plats. Bara tvåan, österrikaren Marcel Hirscher, var snabbare. Jens Byggmark klättrade från plats 26:e till en slutlig 15:e plats och Anton Lahdenperä gjorde en grym insats som med startnummer 59 tog sig in på en 22:a plats i första åket. Till slut blev det alltså en 17:e plats för Gällivare-sonen. Även Markus Larsson, som tog den sista kvalplatsen körde upp sig tio placeringar till nummer 20. Mattias Hargin och André Myhrer, som låg bäst till inför det andra åket, lyckades inte ta sig upp på pallen. André hade det trassligt i den nedre delen av banan men fick behålla sin niondeplats från första åket. Mattias Hargin klättrade en placering till nummer sju och ligger just nu på en åttondeplats i den totala slalomcupen. Segern gick till suveräne Reinfried Herbst, Österrike och tredjeplatsen gick till Frankrike och Julien Lizeroux

Vid damernas super-G i St. Moritz flyttades starten ned på grund av blåst vilket resulterade en mycket kort bana. Jessica Lindell Vikarby blev bästa svenska på plats 13. Segern gick återigen till Lindsey Vonn med Andrea Fischbacher, Österrike, på andra platsen och Marie Marchand-Ariver på plats tre. Anja Pärson startade som nummer 21 och fick vänta ett tag på start då schweiziskan Nadia Fanchini med startnummer 20 kraschade otäckt. Anja hann inte ner till den första mellantiden utan körde ur på samma ställe som Fanchini kraschade.

Skribent: Camilla Sandy

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info