Hoppa till sidans innehåll

Snö ställde till det för svenskarna

17 DEC 2010 14:22
I Italien hade Patrik Järbyn problem med sikten då snö och dimma drog in under hans åk. Järbyn, med startnummer 24, kom i mål på en 14:e plats och när samtliga åkare kört blev det en 17:e plats för "Järs".
  • Skapad: 17 DEC 2010 14:22

Dagens super-G var den tredje för säsongen och det var också den tredje super-G:n där Järbyn plockade poäng. Tidigare från tävlingarna i Nordamerika har fartveteranen en 7:e och en 28:e plats.

Även i Frankrike var det problem med snön. Damernas super-G, som skulle ersätta förra veckans inställda dito i St Moritz, ställdes in igen i dag på grund av snöfallet. Även natten som kommer förväntas det komma en halvmeter snö och frågan är hur det blir med damernas störtlopp som ska köras i morgon, lördag.

Hans Olsson, med startnummer 51 i Val Gardena, körde ur och vi håller nu tummarna för störtloppet i morgon för både damerna och herrarna. Segern i herrarnas super-G gick till österrikaren Michael Walchhofer och på andraplatsen blev det tyskt i form av Stephan Keppler. Erik Guay, Kanada, slutade trea.

Skribent: Camilla Sandy

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info