Hoppa till sidans innehåll

Störtloppsåkaren från Mora summerar säsongen:

30 MAR 2010 08:09
Hans Olsson slutar på en 13:e plats i störtloppsvärldscupen i år. Det är hans bästa resultat någonsin och han ser redan nu fram emot nästa säsong.
  • Skapad: 30 MAR 2010 08:09

Här summerar han själv året som gått:

"Under förra året tog jag ett hästkliv i min utveckling och jag gick från ranking 36 till 15. Förra säsongen var väl ärligt sagt en liten överraskning för mig, jag hade inte tron att jag skulle sluta på topp-15 världslistan. Inför för årets säsong hade jag en helt ny känsla, jag hade självförtroende och var redo att utvecklas till nästa steg inom min störtloppskarriär. Jag har länge sett mig själv kunna lyckas bra under lätta förhållanden och lätta backar, dessvärre förekommer det max en gång under varje decennium i herrarnas världscup. Jag hade som fokus i år att behålla min ranking, eller förbättra den, samt att erövra och övervinna några av de riktigt svettiga störtloppen.

 

Med årets resultat, 10, 12, 7, 33, 12, 34, 12, 4, CRASH/världscuprank 13, visar jag upp en bättre jämnhet och stabilitet än förra året. Dock saknar jag de riktiga toppresultaten som jag lyckade pricka in i fjol. Jag har även för första gången i min karriär fått känslan att jag verkligen kan vara med och slåss om störtloppscupen i framtiden vilket kanske inte har varit mitt mål tidigare utan snarare en suddig dröm. Att bara få känslan att känna att du är med i racet är något man växer enormt av. Helt plötsligt får du ett helt nytt tankesätt, du ser nya linjer och möjligheter i störtloppen som tidigare varit en omöjlighet och svåra hinder.
 
Slutgiltigt måste jag verkligen säga att jag är nöjd med året, jag har utvecklats till en starkare och stabilare åkare, med mycket rutin i baggaget. Inför nästa år ser det inte bara bra ut. Det ser riktigt bra ut!"

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info