Hoppa till sidans innehåll

Superkombinationen inställd

16 APR 2010 10:42
Vädret ställer till det för SM-arrangörerna i Björkliden. Fredagens superkombination ställs in på grund av snödrev och hård vind.
  • Uppdaterad: 30 AUG 2015 13:09

"Vi jobbar på att få till en perfekt storslalom i morgon", skriver Toni Franz, tävlingsledare på Kiruna BK:s hemsida.

Därmed utgår superkombinationen helt från SM-programmet.
- Vi har tränat ett slalompass nu på morgonen, några kör storslalom på eftermiddagen och en del sticker ishotellt i Jukkasjärvi. Det är lite blandat vad vi hittar på i dag men i morgon satsar vi på att komma igen i storlslalomen, säger Thomas Sjödin, nationellt ansvarig vid SSF och passar på att ge ännu en eloge till arrangörerna:
- Organisationen är väldigt bra. De är väldigt väl förberedda, strukturen är fin och de värnar verkligen om detaljerna. Allt för att tävligen ska bli så bra som möjligt, det är imponerande att se.

Redan nu planeras dessutom för en fortsatta tävlingar uppe i norr. Kiruna BK och huvudparten LKAB ska tillsammans med Malmfältsklubbarna satsa vidare på att etablera en internationell alpin-cup i Narvik, Björkliden och Gällivare med stöd av näringslivet. Äve de alpina skidgymnasierna i Gällivare och Narvik ska utvecklas ytterligare med målsättning att bli ledande elitgymnasier.

Kontaktperson: Thomas Sjödin 070-635 85 72

Skribent: Camilla Sandy

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info