Hoppa till sidans innehåll

Trafikolyckan i Åre: torsdagens slalom körs enligt plan

01 DEC 2010 18:28
En bilolycka inträffade under onsdagsmorgonen på E14 strax utanför Åre när en minibuss med fyra schweiziska tränare krockade med en lastbil.
  • Skapad: 01 DEC 2010 18:28

Enligt Diana Fäh, informationsansvarig vid Schweiz skidförbund, har en av dem, tränare Steve Locher flyttats till en specialistklinik i Uppsala där han ska genomgå en operation. Locher har drabbats av en bäckenfraktur och en fraktur i en halskota, dock utan någon nervskada.

Hans kollega Curdin Fasser, vårdas vid NUS, Norrlands universitetssjukhus i Umeå, för en skallskada med mindre blödningar i hjärnan samt en lårbensfraktur i vänster ben och blod i lungsäcken. En operation av frakturen i lårbenet är planerad.

De två andra tränarna, Reto Nydegger och Werner Zurbuchen är lindrigt skadade. Den sistnämnde klarade sig så gott som oskadd och är tillbaka i Åre med laget. Nydegger har drabbats av hjärnskakning och enligt uppgift några blåmärken.

Enligt schweiziska skidförbundet vet man fortfarande inte exakt vad som orsakade olyckan.

De tävlande åkarna på plats i Åre har kontakt med en idrottspsykolog och med övrig personal från det schweiziska skidförbundet. Efter önskemål från åkarna kommer torsdagens slalomtävling att genomföras som planerat.

Kontaktperson: Niklas Carlsson 070-370 01 38

Skribent: Camilla Sandy

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info