Hoppa till sidans innehåll

Tre svenskor bland de 13 bästa

29 DEC 2010 19:02
Therese Borssén gör säsongsbästa med en 5:e plats, Frida Hansdotter hade den nästa snabbaste tiden i det andra åket och avancerade från plats 29 till plats 11 och Emelie Wikström plockar sina första världscuppoäng någonsin.
  • Skapad: 29 DEC 2010 19:02

Det blev en bra svenskkväll i slalombacken i Semmering!

Dock inte för alla. Maria PH låg på en 11:e plats efter första åket. I det andra hade hon några misstag på vägen ned och grenslade till slut en port och var borta. Istället klev alltså Tessan fram och med två stabila åk blev dalatjejen bästa svenska med en femteplats i samma backe där hon vann för fyra år sedan. Frida Hansdotter startade först av alla i den andra omgången då hon låg på en delad 29:e plats och gjorde ett riktigt vasst åk. Det näst snabbaste av alla, bara Maria Riesch, som drog till med ett riktigt monsteråk, var snabbare. Mot överlägsna Marlies Schild gick det dock inte att göra så mycket. Österrikiskan ledde med över en sekund efter första åket och trots en rejäl miss i det andra vann hon sin tredje slalomseger för säsongen före Riesch och med Christina Geiger på plats tre.

Och ett riktigt glädjande besked levererade Emelie Wikström som plockade sina första världscuppoäng, och det med besked, på plats 13. Emelie satsade friskt i det andra åket och klättrade alltså tolv placeringar från 25:e platsen hon hade i det första åket. Lagkompisen Anna Swenn-Larsson tog sig inte vidare till andra omgången liksom Anja Pärson som inte heller fick till det i slalombanan i dag och missade det andra åket.

Skribent: Camilla Sandy

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info