Hoppa till sidans innehåll

Alla på snö – snöglädje för alla barn

10 DEC 2012 19:06
Alla på snö är ett projekt som ska ge snöglädje till Sveriges fjärdeklassare med hjälp av snöaktiviteter på skoltid. Under 2013 landar Alla på snö på ett flertal destinationer runt om i Sverige.
  • Skapad: 10 DEC 2012 19:06

Projektet är en långsiktig rikstäckande satsning som drivs av Svenska Skidförbundet och Skidrådet i nära samarbete med våra sponsorer ICA, SkiStar samt Svenska Skidförbundets huvudsponsor Vattenfall.

 – Vi vill genom Alla på snö hitta snöglädje som kan skapa ett fortsatt intresse för snösport vilket leder till livskvalitet och folkhälsa. Tanken är ett årligt inslag för alla fjärdeklassare under skoltid, som ett simborgarmärke fast på snö, säger Charlotta Bürger Bäckström, grenövergripande projektledare för Alla på snö på Svenska Skidförbundet.

Vintern 2012 fick drygt 8 000 barn i 10-årsåldern möjlighet att under skoltid upptäcka glädjen med att åka skidor och leka i snön genom Alla på snö. Satsningen handlar om att göra snölek och snöupplevelser till en självklar rättighet och möjlighet för alla barn i Sverige – oavsett bakgrund och förutsättningar.

– Längdskidor, utförsåkning och snölek har en lång tradition i vinterlandet Sverige. Med Alla på snö ges fler barn möjlighet att på ett lekfullt och enkelt sätt prova på skidåkning. Förhoppningsvis ger det mersmak”, säger Sofia Olsson, sponsorchef ICA. 

– Vi ser många goda effekter av det här samarbetet. Alla på snö är ett projekt vi gärna stöttar då det främjar en frisk och hälsosam livsstil. Självklart tycker vi också att alla barn i Sverige ska få uppleva riktig snöglädje”, säger Linda Morell, nordisk reklam & PR chef Skistar AB.

–  Som mångårig sponsor till Svenska Skidförbundet gillar vi projektet Alla på snö eftersom det uppmuntrar fler barn att ha det roligt i snön och pröva på skidåkning. Satsningen kan leda både till ökad hälsa och fler framtida skid- och snowboardstjärnor, säger Annika Bränning sponsorchef vid Vattenfall.

Målet för 2013 är redan uppnått och under året kommer Alla på snö att genomföras på fjorton platser.  Svenska Skidförbundets klubbar och föreningar samt Friluftsfrämjandets lokalavdelningar är på plats och genomför Alla på snö-dagar med elever på följande platser och veckor: 

Bjurholm, Angnäs                              vecka 8             
Örnsköldsvik, Åsbacken                    vecka 6 
Umeå, Bräntberget                            vecka 9             
Sandviken, Kungsberget                   vecka 11          
Bollnäs, Bolleberget                          vecka 5             
Stockholm, Hammarbybacken          vecka 3, 4 och 11       
Huddinge, Flottsbrobacken               vecka 3, 4 och 11
Mälaröarna, Ekebyhovsbacken         vecka 3,4         
Järfälla, Bruket                                  vecka 7 
Sollentuna, Väsjöbacken                   vecka 11                      
Norrköping, Yxbacken                       vecka 6
Nyköping, Ryssberget                       vecka 7 
Omberg, Ombergsliden                     vecka 5
Asby, Asbybacken                             vecka 3

Inom Alla på snö ryms även World Snow Day som äger rum den 20 januari och arrangeras i samarbete med FIS, Internationella Skidförbundet. Då erbjuds gratis snöaktiviteter i Hammarbybacken i Stockholm, Flottsbro i Huddinge, Bolleberget i Bollnäs, Åsbacken i Örnsköldsvik och Bräntberget i Umeå.

Bakgrund Alla på snö
Alla på snö startade som ett pilotprojekt i Norrköping för tre år sedan då elever i årskurs fyra fick pröva snöaktiviteter som exempelvis utförsåkning, pulkaåkning och längdåkning på en skidanläggning under en skoldag. Initiativtagare är Skidrådet, en stiftelse som vill bidra till att öka intresset för vinteraktiviteter på snö. Skidrådet består av Svenska Skidförbundet, Friluftsfrämjandet, SLAO (Svenska liftanläggningars organisation), Svenska Skidlärarföreningen och GIH/SKISU (Skidåkning i skola och universitet). Projektet har växt och fler anläggningar, klubbar och kommuner är nu engagerade. Huvudsponsorer är ICA, SkiStar och Vattenfall.

Mer information
www.allapasno.nu
www.world-snow-day.com

121107-Logga-Alla-pa-sno-312-312

 

 

Svenska Skidförbundet
Charlotta Bürger Bäckström, projektledare Alla på snö
E-post: This is a mailto link
Telefon: +46(0)70-372 00 41

ICA Sverige AB
ICAs presstjänst, 
Telefon: +46(0)70-253 66 60 (vardagar 08.00–17.00) alternativt 
Sofia Olsson, sponsorchef ICA 
Telefon: +46(0)70-059 174 15

SkiStar AB
Linda Morell, nordisk reklam & PR chef
E-post: This is a mailto link
Telefon: +46(0)70-118 60 02

Vattenfall AB
Annika Bränning, sponsorchef
E-post: This is a mailto link
Telefon: +46(0)70-3407444

Skribent: SSF

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info