Hoppa till sidans innehåll

André Myher tar hem slalomcupen 2012!

18 MAR 2012 16:06
Sist det hände var 1993 och mannen som gjorde det då hette Tomas Fogdö. I dag, den 18 mars 2012, lyckades André Myhrer från Bergsjö-Hassela Alpina med samma bravur. Att vinna slalomcupen.
  • Skapad: 18 MAR 2012 16:06

– Jag har väl inte riktigt kunna landa än men det känns helt fantastiskt, säger André Myhrer.

Redan efter första åket när både Ivica Kostelic och Marcel Hirscher körde bort sig stod det klart att André Myhrer hade guldläge att ta hem slalomcupen. André drog till med ett bra åk och låg 49 hundradelar efter ledande Felix Neurether. 
– Jag var absolut nervös men jag kunde hantera det. Jag visste att det inte gick att fega och jag hade blivit besviken på mig själv om jag gjort det. Det var vinna eller försvinna som gällde, säger André Myhrer. 
Och vi vet hur det gick. Det blev vinst när André höll huvudet iskallt och slog till med andra omgångens snabbaste åk och vann. Både säsongens sista världscuptävling och slalomcupen 2012.
– Det är riktigt skönt att få det på papper. Just nu är jag världens bästa slalomåkare och det känns fantastiskt bra. Jag ska verkligen njuta av det här nu, säger Myhrer.

bild[1]
André Myhrer tillsammans med tränarna. En grym säsong är tillända. Foto: SSF

Förutom Andrés fantastiska insats gjorde Mattias Hargin säsongsbästa med en sjätteplats, Jens Byggmark slutade åtta och Axel Bäck som nummer 14. Markus Larsson hade otur och grenslade bara några käppar före mål.

I damernas storslalom slutade Jessica Lindell Vikarby på en 14:e plats men viktigare var hennes resultat i storslalomcupen som blev en tiondeplats. Hennes bästa någonsin i storslalom. Segern i damernas storslalom gick till Viktoria Rebensburg, som också tog hem segern i storslalomcupen. Andraplatsen gick till Anna Fenninger, Österrike och Federica Brignone, Italien, tog tredjeplatsen. Andraplatsen i cupen gick till Lindsey Vonn och tredjeplatsen till Tessa Worley, Frankrike.

Toppbild: André Myhrer tar hem säsongens sista slalomseger och vinner dessutom slalomcupen 2012. En historisk händelse! Foto: SSF

Skribent: Camilla Sandy

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info