Hoppa till sidans innehåll

André Myhrer överst på pallen i Kranjska Gora

11 MAR 2012 17:11
Äntligen! Efter tre andraplatser var det äntligen André Myhrers tur att kliva upp överst på pallen. Efter två kanonåk i Kranjska Gora stod det klart att Myhrer tar sin tredje seger i karriären.
  • Skapad: 11 MAR 2012 17:11

– Det känns helt fantastiskt, jag har letat efter den här segern hela vintern, säger André Myhrer till FIS.

Myhrer, som gick ut med startnummer 1, ledde redan efter första åket, 26 hundradelar före italienaren Cristian Deville. I andra åket tappade han lite vid första och andra mellantiden men i sista branten var det fullt ös som gällde och Myhrer vann, nästan en halv sekund före Deville. I och med dagens seger tar svensken nu in på Marcel Hirscher, som körde ur i dag, och Ivica Kostelic, som slutade nia, i slalomcupen. Myhrer ligger just nu på 544 poäng mot Hirschers 560 och Kostelics 610 och har alltså fortfarande chans att ta hem slalomcupen.

Värmlänningen Markus Larsson gjorde ett riktigt drömåk i andra omgången och klättrade från plats 19 till en femteplats. Hans bästa resultat på flera år. Dessutom säkrade Larsson en plats i finalen precis som Axel Bäck som i dag blev 23 och tog sista finalplatsen som nummer 25. Jens Byggmark hade ett riktigt bra utgångsläge och låg trea efter första åket. I det andra missade dock tärnabysonen, framför allt i sista branten, och fick nöja sig med en elfteplats. Mattias Hargin, som låg sjua efter första åket tappade även han och slutade på plats 13.

Skribent: Camilla Sandy

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info