Hoppa till sidans innehåll

André Myhrer pallar igen – tvåa i Wengen

15 JAN 2012 12:52
Efter två uråkningar de senaste tävlingarna är André Myhrer tillbaka där han hör hemma. På pallen. Bergsjösonen tar säsongen andra pallplats och blir tvåa i Wengens klassiska slalomtävling.
  • Skapad: 15 JAN 2012 12:52

Myhrer låg fyra efter det första åket, 35 hundradelar efter ledande Mario Matt. I det andra satsade han från start, tappade lite i mitten men fick till en bra avslutning och kom ner som ledare med bara tre hundradelar tillgodo. I slutändan var det dock bara dagens vinnare, Ivica Kostelic, som kunde matcha svensken tid. Men han gjorde det rejält och vann med 85 hundradelar. Fritz Dopfer, Tyskland slutade trea.

Överlag blev det, återigen, en härlig svensk laginsats i slalom med fem herrar bland de 20 bästa. Jens Byggmark åkte upp sig från 16:e plats i det första åket och slutar som näst bäste svensk på plats tio. Axel Bäck gör säsongsbästa och slutar på plats elva efter att ha tappad några placeringar från första åket där han låg som delad åtta. Markus Larsson klättrade rejält från plats 25 i det första åket till en slutlig 17:e plats och gör även han säsongens bästa resultat. Mattias Hargin tappade en placering från 19:e i första åket till plats 20 i det andra. Anton Lahdenperä och Johan Pietilä Holmner körde ur i första åket.

Och i Cortina bjöd söndagens super-G bjöd på säsongsbästa resultat för båda Jessica Lindell Vikarby och Anja Pärson. Jessica Lindell Vikarby slog till med en sjätteplats och hade bara 17 hundradelar upp till pallen. Anja Pärson slutade på plats nio.
– Jag kände mig väldigt på från början och försökte verkligen släppa skidorna och stå på. Sedan blev jag lite för försiktig i mitten men jag är jättenöjd, säger Jessica Lindell Vikarby till Svt.

Det var framför allt i den övre delen av banan som Jessica var riktigt snabb. Den enda som faktiskt var snabbare var dagens överlägsna segrare, Lindsey Vonn som vann med 61 hundradelar tillgodo till tvåan Maria Höfl-Riesch. Tina Maze slutade trea. För Jessica del hade det alltså kunnat bli en ännu bättre placering men svenskan hade inte hundradelarna på sin sida.

Anja Pärson klämde till med säsongsbästa vid gårdagens störtlopp och i söndagens super-G förbättrade hon det till en niondeplats.
– Jag vågade inte riktigt ta chansen i dag. Det var en svår super-G-bana och underlaget var hur svårt som helst. Men formen finns där och jag är jättepositiv och nöjd efter de här dagarna, säger Anja Pärson till Svt.

Skribent: Camilla Sandy

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info