Hoppa till sidans innehåll

André Myhrer på pallen – Hargin snabbast i andra åket

19 FEB 2012 13:58
Efter en sen diskning av Mario Matt stod det klart att det blev det en andraplats och tangerat säsongbästa av André Myhrer i Banskos slalom.
  • Skapad: 19 FEB 2012 13:58

– Jag är nöjd med pallplatsen med det finns mer att ta av, säger André Myhrer till Svt.

Det blev en riktigt bra helg i Bulgarien för André Myhrer. Efter karriärens bästa storslalomplacering, en sjätteplats, under lördagen blev det ännu en pallplats i slalom i dag, söndag. Myhrer startade som nummer tre och fick till ett bra första åk med en stark avslutning. Han låg på en andraplats, bara sex hundradelar efter ledande Marcel Hirscher inför andra åket. Väl där blev det dock några småmissar och det såg ut att blir en tredjeplats för Myhrer tills det stod klart att Mario Matt diskats på grund av en grensling.
– Det var svåråkt i andra åket också. Jag är nöjd med placeringen men känner samtidigt att det finns mer att ta av, jag fick inte till ett helt rent åk, det stämmer inte riktigt för mig. Ändå tycker jag att jag tagit ett stort steg framåt i år och hållit mig stabil. Nu ser jag fram emot att avsluta säsongen på ett bra sätt och blicka fram emot nästa, säger Myhrer till Svt.

Mattias Hargin låg på en 25:e plats efter det första åket och var allt annat än nöjd. I det andra gick det dock betydligt bättre. Hargin var snabbast av alla och klättrade till en slutlig sjundeplats. Markus Larsson låg på en 15:e plats efter ett bra första åk och klättrade ytterligare två placeringar till plats 13. Axel Bäck klättrade också, från en 25:e plats i första åket till en slutlig 23:e plats.

Jens Byggmark låg näst bäst till av svenskarna på en delad sjundeplats efter första åket. I andra omgången strulade en del för Tärnabysonen och han körde ur innan första mellantiden. Anton Lahdenperä kvalade inte till andra åket och Calle Lindh, som från början skulle ha tävlat i Bansko, valde att stå över och träna hemma i Sverige istället. Segern gick till suveränen Marcel Hirscher, som därmed tar sin andra seger på lika många dagar i Bansko, och Stefano Gross, Italien, blev trea.

I Sotji blev damernas superkombination inställd på grund av problem med underlaget. Arrangörerna hann inte få undan snön som fallit under natten till söndagen och tävlingen ställs alltså in och kommer inte att ersättas. Därmed tar Lindsey Vonn hem kristallgloben i kombinationscupen, för tredje året i rad.

Skribent: Camilla Sandy

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info