Hoppa till sidans innehåll

Bra klättring av både Myhrer och Larsson

18 DEC 2012 22:22
André Myhrer stod återigen för en stark upphämtning i andra åket när han klättrade från en elfteplats till säsongens andra fjärdeplats
  • Skapad: 18 DEC 2012 22:22

Även Markus Larsson fick till ett bra andra åk i Madonna di Campiglio och klättrade från en 22:a plats i till en slutlig elfteplats och tog därmed säsongens första världscuppoäng.

De andra svenska åkarna hade det lite struligt i den italienska backen. Axel Bäck gjorde ett bra första åk och låg på en 16:e plats. Även i det andra började han starkt men grenslade efter första mellantiden och var därmed borta. Mattias Hargin grenslade även han men det redan i första åket och Jens Byggmark hamnade på innerskida och fick inte heller mäta sina krafter i det andra åket. Anton Lahdenperä körde ur och Per Saxvalls tid räckte inte till att få göra två åk.

En som inte hade några som helst problem var österrikaren Marcel Hirscher som var snabbast i båda åken och vann med 1,67 (!) sekunder före tvåan, Felix Neureuther, Tyskland och Japans Naoki Yuasa som knep tredjeplatsen före Myhrer.

Nu väntar julledigt för slalomherrarna men på nyårsdagen körs en parallellslalom i München och den 13 januari avgörs vinterns fjärde världscupslalomrace i Adelboden, Schweiz. I morgon, onsdag, laddar vi för damernas storslalom i Åre. 16.00 startar första åket.

Resultat herrar slalom Madonna di Campiglio

-storslalomlaget-Åre_webb
Storslalom i Åre i morgon, onsdag, för damerna. Kajsa Kling, Anna Swenn-Larsson, Sara Hector, Jessica Lindell Vikarby, Frida Hansdotter och Maria Pietilä Holmner tävlar. 16.00 går första åket. 
Foto: Nisse Schmidt

Skribent: Camilla Sandy

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info