Hoppa till sidans innehåll

Brolle uppdaterar om läget i laget

17 SEP 2012 08:10
Magåkommor, skidor som utmanar och fantastisk mat (i alla fall i tränarhuset).
  • Skapad: 17 SEP 2012 08:10

Johan Brolenius är tillbaka i alpina landslaget,  denna gång som tränare, och vi tog tillfället i akt och förhörde oss om hur herrarnas läger på Nya Zeeland artat sig:

Hur har första lägren på snö varit?
– Nya Zeeland var väldigt bra, vi fick i stort sett ut de skiddagar som vi hade planerat in. Vi åkte på många olika snöförhållanden vilket var positivt. Några av grabbarna missade några dagar på grund av något magvirus som florerade, men inga stora saker utan alla repade sig bra och kunde träna på. Vi bodde i hus och lagade maten själva vilket var grymt för stämningen. Kanske kände sig grabbarna i de aktivas hus lite avundsjuka på maten som bjöds på i Tränarhuset. Där Uffe "Jamie oliver" Ackerblad (fysio, reds anmärkn) gjorde ett grymt jobb. Konditionsträningen skötte Jesper från SOK och den flöt på bra. Vi hade tillgång till en väldigt fin anläggning med gym och simhall, så grabbarna kunde köra ordentligt med fys under det månadslånga lägret.

NZ_myhrer3
Tidig morgon ger dubbel dag! Och vackra vyer ger ännu mer energi...

Hur ser formen ut hos åkarna, någon/några som sticker ut? 
– Vi körde mycket grundteknik och fokuserade inte så mycket på farten/tempot detta lägret. Jag tycker att alla grabbar jobbade på väldigt bra och vi har en plan med tekniken.

Hur går det med de nya skidorna i storslalom? 
– På storslalomsidan jobbades det mycket med att anpassa tekniken till de nya skidorna med mindre skärning. Där känns det som vi måste jobba vidare och verkligen nöta in den nya tekniken som krävs för att få sväng/böj på skidorna.

NZ_myhrer5
Redo att fångas på band!

Vad blir den största utmaningen i vinter för lagen?
– På herrsidan så tror jag den största utmaningen blir att bemästra de nya skidorna i storslalom. Att träna på alla typer av underlag och att fortsätta utvecklas, så vi kan åka ännu fortare.

Hur går snacket inför säsongen, vilka tävlingar är målet? Är det formtoppning inför VM som gäller eller satsar vissa mer på världscupen? 
– Givetvis när det är VM säsong så är det mästerskapet som gäller, men alla i laget vet om att världscuptävlingarna är grundstenen för att lyckas på VM. Jag tror och hoppas på att vi kommer ha en tuff uttagning till VM-laget i slalom och därmed ett väldigt vasst svenskt slalom lag på start i Schladming.

NZ_myhrer6
En ny dag i träningspisten, det blir några banor att hålla koll på i backen. 

Hur ser formen ut hos övriga nationer, någon/några som sticker ut som ni kan se redan nu?
– Felix Neureuter och Fritz Dopfer såg starka ut. Även Ted Ligety i storslalom.

Det mest spektakulära som hänt så här långt?
– Uffes musselsoppa var en höjdare i Nya Zeeland. Och Anton glömde passet i huset när han skulle flyga hem, men det löste sig.

NZ_myhrer4
Nya Zeeland är ändå Nya Zeeland, självklart måste vissa ävetyr testas!

Hur känns det med tränarrollen, trivs du med den och funkar det bra med killarna? 
– Jag måste säga att det känns bra så här långt med tränarrollen. Jag har kommit in bra i samarbetet med grabbarna och jag tror att vi tillsammans har hittat sättet vi skall jobba på. Grabbarna är väldigt proffsiga i det de gör och de hjälper mig in i rollen som tränare på ett bra sätt.

Nästa snöläger för de alpina herrna blir i Hintertoux, Österrike den 21 september.

Foto: André Myhrer – Gilla André Myhrer på Facebook och ta del av ännu fler härliga bilder och spännande nyheter från vår alpina stjärna.

Skribent: Camilla Sandy

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info