Hoppa till sidans innehåll

Byggmark opereras under torsdagen

22 NOV 2012 10:15
Efter en undersökning på Sophiahemmet i morse kan läkarna konstatera att ledbandet i tummen som Jens Byggmark skadade i går i Levi är av. En operation kommer att utföras under dagen.
  • Skapad: 22 NOV 2012 10:15

– Det känns rätt lugnt, jag är glad att det är handen och inget värre, säger Jens Byggmark.

Ledbandet i tummen är alltså helt av. Det går dock inte att avgöra om benbiten som lossnat är från en gammal skada eller om den uppstod vid gårdagens fall i Levi.
– En sådan här operation är egentligen inte akut. Men det känns bättre att göra det nu och gå i gips ett par veckor än att vänta tills i sommar och göra en mer komplicerad operation, säger Jens Byggmark.

Nästa inplanerade läger på snö för landslaget är i Veysonnaz den 3 december inför världscuptävlingarna i Val d’Isère 8–9 december och då kommer Jens att vara på plats.
– Jag åkte med gips 2008 också och det blir samma sak nu. Jag vet ju hur det är. Det är egentligen inget större problem mer än att det är drygt att hålla på med skyddet som ska hålla fast i staven, säger Jens Byggmark.

Läkarna räknar med ungefär sex veckor innan skadan är helt läkt.

Jens Byggmark skadade tummen i går vid Europacuppremiären i storslalom i finska Levi. "Byggis" opereras i dag, torsdag, men räknar med att vara tillbaka på skidorna så fort som möjligt. 

Toppbild: Nisse Schmidt

Skribent: Camilla Sandy

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info