Hoppa till sidans innehåll

Cuche segrar i Kitzbühel – Hansdotter tar första poängen

21 JAN 2012 16:24
Snökaos i Kitzbühel tvingade ner starten i störtloppet och trots att sikten inte var den bästa genomfördes tävlingen som planerat. Segern gick till Didier Cuche som även varit snabbast på träningen. Hans Olsson var 1,31 efter vinnartiden.
  • Skapad: 21 JAN 2012 16:24

– Underlaget var riktigt dåligt och jag gillar ju att se när jag åker så det var svårt i dag, säger moraåkaren.

Efter hyffsat klart väder under morgonen började snön falla igen lagom tills det var dags att dra igång tävlingen vilket gjorde att starten fick flyttas ned. Istället för det drygt två minuter långa klassiska störtloppet blev det nu en förkortad variant där snön fortsatte att falla. Många av åkarna kom i mål och skakade på huvudet. Hans Olsson startade som nummer 25 men hade, som så många andra, problem och slutade på en 28:e plats. Inte heller Patrik Järbyn lyckades och slutade på en delad 36:e plats. 

Segern gick alltså till Didier Cuche, som i dagarna meddelat att det här blir hans sista säsong. Schweizaren vann före Romed Baumann på plats två och Klaus Kröll på plats tre, båda från Österrike.

I den tuffa pisten i Kranjska Gora körde tjejerna storslalom och för Sveriges del började det lite halvdant. Anja Pärson var långt efter ner i mål och kvalade inte. Sara Hector fortsätter kämpa men lyckades inte heller ta sig vidare till det andra åket. Kajsa Kling gick samma öde till mötes och Veronica Smedh körde ur. Till slut gick dock två svenskor vidare till det andra åket. Jessica Lindell Vikarby på plats 23 och överraskningen Frida Hansdotter, med startnummer 55, fick till ett riktigt bra åk och kom ner på en 20:e plats.

I åk nummer två fick Jessica fart under skidorna och hade det näst snabbaste åket av alla vilket räckte till en slutlig tolfte plats. Frida Hansdotter var också på väg mot någonting riktigt bra men missade i sista branten före mål. 20:e platsen från första åket fick hon dock behålla och tog därmed sina första storslalompoäng för i år. Segern gick till Tessa Worley, Frankrike. Federica Brigone, Italien, slutade på plats två och Viktoria Rebensburg, Tyskland på plats tre.

I morgon står slalom på programmet i både Kitzbühel och Kranjska Gora. 09.15 går damernas första åk och en timme senare, 10.15, kör herrarna.

Skribent: Camilla Sandy

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info