Hoppa till sidans innehåll

Damernas alpina världscup gästar Åre

12 DEC 2012 12:01
Skönsång med Loa Falkman, stämningsfulla kvällstävlingar och så klart alpina världsstjärnor! Det är bara några anledningar till varför damernas världscuptävlingar i Åre 19-20 december kommer att bli något alldeles extra!
  • Skapad: 12 DEC 2012 12:01

Vi passade på att ställa några frågor till Karin Halvarsson, ansvarig för hela evenemanget, så här veckan innan skarpt läge:

Hallå Karin "Stollan" Halvarsson, ansvarig för World Cup Åre, nu är det bara en vecka kvar tills det smäller i Åre. Hur mår du just nu?
– Jag mår bra, men det är såklart ett betydligt högre tempo än vanligt och humöret pendlar. Ena sekunden är jag ettrig som ett bi för att i nästa sekund falla i gapskratt över en småsak. Att jobba med evenemang är just konsten att hålla många bollar i luften och samtidigt kunna plocka ned dem i rätt ordning. Det är nu vi plockar de sista bollarna för att helheten skall bli bra!

Vad jobbar ni främst med just nu? 
– Vi gör klart arenan, nätning, underlag och det som skall vara perfekt inför ankomsten av samtliga landslag. Vi färdigställer också samtlig dokumentation med en sista versionshantering, så att vem som helst i princip skall kunna utföra de sysslor som förväntas genom att följa en plan. Den sista placeringen av volontärer görs och uppbyggnad av mediecenter och VIP färdigställs under helgen.

KarinHalvarssonwebb

Varför ska man komma hit och kolla på tävlingarna live? 
– Idrott är alltid bäst live och ger dig möjlighet att vara en del av ett arrangemang som är mycket mer än bara högklassig sport. I år är det dagarna innan jul och naturligtvis är vi också med och skapar julstämning bland annat genom skönsång av Loa Falkman och World Cup Choir. Våra renommerade speakers; Roberto Vacchi, Jesper Johnson och Johan Davidsson, tillsammans med åkaren Hans Olsson kommer dessutom kunna säga mer till publiken genom att vara på plats, något som tv-tittarna aldrig nås av. Stämning skall upplevas med alla sinnen!

Kvällstävlingar i år, hur blir det?
– Härligt! Vi har ju så bra ljus i backen och den högtid som vi har inpå knuten uppmuntrar till ljus och stämning där mörker är en förutsättning för att nå rätt effekt!

Vilken betydelse har det med alpina tävlingar av den här digniteten på hemmaplan? 
– Det är oerhört betydelsefullt att våra svenska åkare har en möjlighet att visa upp sig på hemmaplan. Att åskådarna får träffa sina idoler och att skidåkande ungdomar får möta sina förebilder är viktigt.

Hur många volontärer är med i år och vad är deras viktigaste uppgift?
– 300 stycken. De är navet i hela verksamheten och en förutsättning för att vi skall kunna genomföra vårt evenemang. Deras främsta uppgift är att under ledning genomföra ett antal nyckeluppgifter i områdena backe/tävling, service, media, gäster och sponsorer.

Vad tycker de internationella stjärnorna om tävlingarna i Åre? 
– De trivs att vara i Åre där svenskarna i synnerhet avvaktar och respekterar stjärnorna på behagligt avstånd. Åkarna gillar byn, shoppingen och det välpreparerade tävlingsområdet.

I fjol blev det stor svensk succé i slalom med fem blågula damer bland de tolv främsta, vad tror du om våra chanser i år? 
– Jag tror att chanserna är lika stora och jag gläder mig enormt åt såväl de etablerade som de nya ”upcoming stars” som får visa framfötterna på hemmaplan. Heja!

Tippa vinnarna i både slalomen och storslalomen:
– Slalomen vinner Anna Swenn-Larsson och storslalomen Kathrin Zettel.

Toppbild:
I fjol blev det succé när vi hade fem svenska tjejer bland de tolv främsta i Åres slalom. Vi hoppas på det och ännu bättre resultat i år!
Fotot: Nisse Schmidt

Skribent: Camilla Sandy

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info