Hoppa till sidans innehåll

Dubbelt svenskt i topp i Levi – Lindell Vikarby tappar i andra åket

24 NOV 2012 21:14
Det blev ingen strålande lördag för de svenska damerna i Aspen. Jessica Lindell Vikarby var enda som tog sig vidare till andra åket och slutade på plats 25 i den tuffa storslalombanan i Aspen.
  • Skapad: 24 NOV 2012 21:14

Desto roligare var det istället i Finland i Levi där två blågula åkare var i topp i europacupslalomen. Axel Bäck tog hem segern före Mattias Hargin.

Jessica Lindell Vikarby var alltså den enda av de sex svenska tjejerna som tog sig vidare till det andra storslalomåket i Aspen. Huddingeåkaren låg på plats 20 efter första åket och trots kämpande i det andra blev det flera missar och Jessica slutade på en 25:e plats.

Frida Hansdotter, som slutade på plats 18 i storslalompremiären i Sölden, körde i dag in på plats 31 och missade chansen att få köra andra åket med endast fyra hundradelar. Maria Piteilä Holmner började bra i det första åket men hade en stor miss och körde så när ur efter första mellantiden. Anna Swenn-Larsson, Nathalie Eklund och Sara Hector slutade även de längre ner i resultatlistan.

Segern gick, överlägset, till Tina Maze, Slovenien, som därmed tar sin andra vinst för säsongen. Kathrin Zettel, Österrike, blir tvåa före Viktoria Rebensburg, Tyskland.

Vid herrarnas störtloppspremiär i Lake Louise körde ende svensk på start, unge Douglas Hedin, in på plats 43. Östersund-Frösöåkaren var 3,32 sekunder efter dagens segrare, Aksel Lund Svindal, Norge, som tog hem säsongens första störtloppsseger före Österrikes Max Franz. Marco Sullivan, USA, med startnummer 42 delade tredjeplatsen med Klaus Kröll, också han från Österrike. 

Dagens roligaste händelse för Sveriges del var istället herrarnas Europacupslalom i finska Levi. Axel Bäck fick kliva högst upp på pallen före Mattias Hargin, som körde upp sig från plats elva i första åket.

Resultat herrar störtlopp Lake Louise

Resultat damer storslalom Aspen

Resultat herrar slalom Levi, europacupen

Skribent: Camilla Sandy

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info