Hoppa till sidans innehåll

Emelie Öhrstig och Göran Nilsson invalda i Svenska Skidförbundets styrelse

29 OKT 2012 09:30
Vid förbundsmötet i Gällivare under lördagen blev Emelie Öhrstig, Stockholm och Göran Nilsson, Eksjö, invalda som ledamöter i SSF:s styrelse.
  • Skapad: 29 OKT 2012 09:30

Emelie Öhrstig var tidigare med i längdlandslaget och vann bland annat VM-guld i sprint 2005 i Obersdorf. Efter tävlingskarriären jobbade hon bland annat som Key Account Manager på Unilever Nordic och försäljningschef på Nike. Nu arbetar hon som inköpschef på RNB Retail and Brands, Department & Stores Europe AB (som bland annat driver cirka 40 % av butiksytan på NK i Stockholm och i Göteborg). Hon är dessutom expertkommentator i SVT och för Eurosport.

– Jag är jätte tacksam, stolt och glad över att bli invald i Skidförbundets styrelse. Jag har ju varit skidåkare i hela mitt liv och har verkligen mitt hjärta i skidsporten. Men jag är ödmjuk och inser att jag har mycket att lära innan jag är helt insatt i alla frågor, säger Emelie Öhrstig.

Vad hoppas du kunna bidra med i styrelsen?
– Framför allt med mina erfarenheter från elit- och landslagstiden, där jag tillbringade nästan 10 år i junior- och seniorlandslagssammanhang. Eftersom det var några år sedan jag lade av så har jag hunnit få distans till elitidrotten, vilket är bra, men å andra sidan så är det inte jätte länge sedan så jag kan väldigt snabbt sätta mig in i hur det är i dag.

121028-MatsA-EmelieO-SSF

Mats Årjes gratulerar Emelie Öhrstig som ny ledamot i styrelsen.

Även Göran Nilsson, Eksjö, blev invald i styrelsen. Göran har en gedigen skidbakgrund. Han har varit ledare i Eksjö SOK sedan slutet av 60-talet, varav han varit ordförande i 11 år. Han har även suttit i Smålands Skidförbund från 1982 till 2010, varav 10 år som ordförande. Han var också ordförande i Svenska Skidförbundets längdkommitté från 1994 till 2001. Som övriga meriter kan nämnas att Göran varit tävlingsledare för Slottssprinten 2011 till 2013.

– Det känns både hedrande, spännande och roligt att få vara med och forma svensk skidåkning mot framtiden, säger Göran Nilsson.

Goran-Nilsson

Vad hoppas du kunna tillföra?
– Jag har under en lång tid som idrotts/skidledare förhoppningsvis fått en erfarenhet från arbetet på både klubb- och distriktsnivå som jag förhoppningsvis får nytta av i styrelsearbetet. Jag har även arbetat en hel del med anläggningsfrågor som jag hoppas blir till stor nytta för att skapa bättre förutsättningar för längdskidåkning i hela landet, avslutar Göran Nilsson.

Anders Bäck, Saltsjöbaden, blev omvald för ytterligare fyra år och Mats Årjes, Leksand, blev omvald för två år som ordförande.

– Jag hälsar EmeliGöran välkomna i styrelsen. Dessutom tackar jag för det fortsatta förtroendet och ser fram emot att leda Svenska Skidförbundet ytterligare två år, säger ordförande Mats Årjes.

Utmärkelser under SSF:s 89:e förbundsmöte
SSF:s förtjänstplakett i guld tilldelades
Börje Hedqvist, Rosvik
Anders Säterkvist, Rättvik

SSF:s förtjänstmedalj i guld tilldelades
Rogard Göransson, Åsarna IF

Årets stipendiater ur Hjärtefonden
Alpint: Fredrik Bauer, IFK Mora
Freestyle: Felix Elofsson, Landskrona Ski Club
Snowboard: Anton Busch, Sälens IF

Backhoppning: Erik Gundersson, Sollefteå GIF
Längdskidor: Marcus Fredriksson, Lycksele IF
Rullskidor: Erik Finnskog, Tranemo IF

Skribent: SSF

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info