Hoppa till sidans innehåll

Emelie Wikström fyra och Matts Olsson åtta i Schladming

17 MAR 2012 15:39
Det blev ännu en bra svenskdag vid världscupfinalerna i österrikiska Schladming. I damernas slalom klämde Emelie Wikström till med ett riktigt dunderåk och slutade fyra. Hennes bästa resultat någonsin.
  • Skapad: 17 MAR 2012 15:39

Även Matts Olsson fick till det i andra åket i herrarnas storslalom och körde upp sig från plats 20 till en åttondeplats.

Lördagen i Schladming bjöd på ännu mer sol och dessutom vinterns sista slalom för damerna och storlslalom för herrarna. Fyra svenska tjejer hade tagit sig vidare till slalomfinalen och efter det första åket låg Therese Borssén bäst till på en tredjeplats och hade slagläge inför andra åket. Frida Hansdotter var nia, Emelie Wikström låg på en åttondeplats och Anna Swenn-Larsson på en niondeplats. I det andra åket var det dock 19-åriga Emelie Wikström som drog det längsta strået och körde upp sig rejält. Fjärdeplatsen är hennes bästa resultat någonsin.

– Det här är helt sjukt. Så himla kul att få bli fyra och vara så nära pallen, säger Emelie Wikström.

Therese Borssén tappade två placeringar och blev femma, Anna Swenn-Larsson körde upp sig till en niondeplats och Frida Hansdotter slutade på plats elva. Hemmaåkaren Michaela Kirchgasser vann före Veronika Zuzulova, Slovenien och ännu en österrikiska, Marlies Schild, blev trea och vann dessutom slalomcupen överlägset.

I herrarnas storslalom representerade André Myhrer och Matts Olsson de svenska färgerna. Efter ett mediokert första åk av båda killarna såg det betydligt bättre ut efter det andra. Matts Olsson körde upp sig till en fin åttondeplats, hans näst bäst resultat den här säsongen, och var riktigt nöjd. 

– Till sist blev det bra det här också. Jättekul att få till det nu, säger Matts Olsson. 

André Myhrer slutade på en 17:e plats i vad som annars blev en riktigt österrikisk fest. Förutom de två damerna på slalompallen blev det tre rödvita herrar i topp i storslalom. Marcel Hirscher stod överst och vann även storslalomcupen, Hannes Reichelt blev tvåa och unga Marcel Mathis knep tredjeplatsen.

Toppbild: Gladaste svenskan i dag var Emelie Wikström från IFK Sävsjö. Foto: SSF

Skribent: Camilla Sandy

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info