Hoppa till sidans innehåll

Fem tjejer topp-12 i Åre – personbästa för Matts Olsson

10 MAR 2012 16:57
Det blev en härlig blågul dag i Åre. De svenska tjejerna gjorde en kanoninsats i slalompisten och trots att det inte blev någon pallplats blev det en riktigt, riktigt bra laginsats med fem tjejer bland de tolv bästa.
  • Skapad: 10 MAR 2012 16:57

Dessutom slog Matts Olsson till med tangerat personbästa när herrarnas storslalom kördes i Kranjska Gora.

Efter första slalomåket i Åre låg de svenska tjejerna sjua – Therese Borssén, tolva – Frida Hansdotter, 16:e – Anna Swenn-Larsson, 17:e – Nathalie Eklund och 18:e Emelie Wikström.  Den sistnämnda var först ut av de blågula i andra åket och fick till ett bra åk och kom ner som ledare. Och sedan fortsatte det. Nathalie Eklund, Anna Swenn-Larsson, Frida Hansdotter och Therese Borssén kom alla ner med grön skylt.

Till slut stod det klart att Therese Borssén slutade precis utanför pallen, på plats fyra, och gjorde sitt bästa resultat i år. Nathalie Eklund, med startnummer 51, slog till med personbästa och var snabbast av alla i det andra åket och slutade på plats elva. Anna Swenn-Larsson gjorde också säsongsbästa och slutade på en niondeplats med den näst snabbaste tiden i det andra åket. Glädjen i svenskgänget var så klart stor.
– Så klart det är inspirerande att stå på start och veta att det är tre svenska tjejer i ledning. Då blir man taggad att köra bra själv också, säger Frida Hansdotter som gjorde sitt näst bästa resultat i år med en sjätteplats.

Maria Höfl-Riesch vann i Åre före Veronika Zuzulova på plats två och Marie-Michele Gagnon, Kanada, blev trea.

-Borssen-8502


Therse Borssén blev bästa svenska på plats fyra i Åre, bara 14 hundradelar från pallen.

-Eklund-8770
Nathalie Eklund, med startnummer 51, var snabbast av alla i det andra åket och slutade på plats elva.

I Kranjska Gora hade även Matts Olsson en riktigt bra dag. Matts låg på en 16:e plats efter första åket och åkte upp sig tio placeringar efter ett starkt andra åk. Sjätteplatsen i dag är tangerat personbästa för värmlänningen som i och med dagens resultat också är klar för världscupfinalen i Schladming nästa vecka. André Myhrer låg åtta efter första åket men tappade i andra och slutade på plats 20. Ted Ligety vann överlägset, över en och en halv sekund före Alexis Pinturault, Frankrike och Marcel Hirscher, Österrike, slutade trea.

Foto: Nisse Schmidt

Skribent: Camilla Sandy

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info