Hoppa till sidans innehåll

Fyra frågor till Lasse Kjällberg, ny alpin chef

14 NOV 2012 10:41
Lasse Kjällberg, från Säter, tillträdde som ny alpin chef i början av oktober och ansvarar nu för sporten, marknad, personal, ekonomi och organisation.
  • Skapad: 14 NOV 2012 10:41

Uppdraget innebär också att lägga upp strategiska riktlinjer för hur alpint ska möta framtiden och skapa bästa tänkbara förutsättningar såväl nationellt som internationellt. Vi passade på att ställa fyra viktiga frågor till vår nye alpina chef om hur han ser på sitt nya jobb: 

Välkommen tillbaka till Svenska Skidförbundet Lasse! Du har arbetat tidigare, bland annat som förbundskapten för laget när Ingemar Stenmark tävlade och senare även som alpin landslags- och marknadschef. Vad blir din viktigaste uppgift som ny alpin chef i dag? 
– Att lyssna på dem som driver skutan nu. Hur ser det ut under de olika arbetsområdena, vad vill man åstadkomma och hur ska man nå dit? Därefter blir det min uppgift att stötta dem i det redan befintliga arbetet.

Vad ser du som din största utmaning? 
– Omvärlden utanför idrotten. Vi är beroende av att ”Sverige” mår bra och går bra. Då blir arbetsklimatet på marknadssidan också gynnsammare.

Vad ser du mest fram emot i ditt nya jobb? 
– Kontakten med alla människor som är involverade inom alpinsporten. Det är ett sådant brett spektra: tränare, åkare, ideellt arbetande, sponsorer och förbundsfolk. Alla med sin egen syn på alpint och det är det som är riktigt roligt. Varför väljer man att sponsra, att träna eller jobba med det här? Den typen av dialog tycker jag är väldigt intressant och spännande.

Du fick en härlig start i och med helgens framgångar i Levi, vad tror du om landslagets chanser under den kommande VM-vintern?
– Vi har väldigt duktiga åkare på både dam- och herrsidan. Om de fortsätter att utvecklas i samma takt som de gjort de senaste åren kan de bli en riktigt rolig världscupsäsong som toppas av bra resultat vid VM i Schladming.

Tack Lasse och lycka till med ditt nya jobb.
– Tack för det!

Toppbild: Lasse Kjällberg är ny alpin chef. Här i backen i Levi med Nathalie Eklund.
Foto: Nisse Schmidt 

Skribent: Camilla Sandy

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info